• Načítám...
>

V rámci vyjednávání se sešla ODS s ANO

  • 16. října 2018,
  • 20:35,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

V rámci povolebních vyjednávání se v úterý odpoledne na magistrátu sešly pražští občanští demokraté a zástupci hnutí ANO. Nešlo ale o koaliční schůzku. Podle všech zúčastněných se politici bavili pouze o programových průnicích.

Reklama

Povolební vyjednávání v Praze nekončí. Zástupci vítězné ODS se sešli s politiky z hnutí ANO.

"Musím říci, že z dnešního jednání vyplývá, že máme poměrně velkou shodu v oblasti dopravy, velkou shodu v oblasti parkování, něco menší shodu v oblasti bydlení," řekl Bohuslav Svoboda, lídr pražské kandidátky ODS.

"Toto setkání bylo čistě o programu, my jsme se nesetkali s žádným záměrem, abychom jim nabízeli nějaké alternativní koalice, komukoliv z té trojkoalice, která v tuto chvíli jedná," řekl Patrik Nacher, dvojka kandidátky.

Na pražském Magistrátu se rýsuje nová koalice složená z Pirátů, Spojených sil pro Prahu a Prahy Sobě. Vítězná ODS tak s největší pravděpodobností skončí v opozici.

"Nás hodně mrzí, že ostatní strany, tak jak říkaly na tom prvním povolebním jednání, že s námi budou projednávat program, tak nám ještě nedali termín. Jediný, s kým jsem hovořila, je pan Pospíšil, který slíbil, že nám zítra termín jednání dá. Je vidět, že oni už opravdu tvoří tu koalici," řekla Alexandra Udženija, první místopředsedkyně.

Podle občanských demokratů byla vznikající koalice domluvená už před volbami. 

"Já myslím, že tu shodu nesli už před volbami, což se ukázalo v sobotu večer. Je zajímavé sledovat, že ten, kdo káže transparentnost, se chová v těchto vztazích netransparentně, ale my budeme trvat na tom, aby se realizovaly okruhy a záchytná parkoviště," řekl Tomáš Portlík, trojka kandidátky.

Jednání se nezúčastnil Petr Stuchlík, tedy lídr hnutí ANO, které ve volbách skončilo na posledním místě s 12 zastupiteli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu