• Načítám...
>

V Praze běží 18. ročník Deskohraní

  • 17. října 2018,
  • 9:17,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Milovníci deskových a karetních her nebo třeba hlavolamů se teď scházejí v Tyršově domě v Praze. Tady je pro ně totiž přichystán tradiční čtrnáctidenní festival Deskohraní.

Reklama

Tyršův dům v Praze 1 hostí mezinárodní festival deskových her. Své taktické dovednosti si sem malí i velcí návštěvníci mohou přijít poměřit už poosmnácté. 

"Cílem akce je umožnit lidem ty hry poznat, protože takové zoufalé váhání v obchodním domě, kdy si chci zakoupit hru ale nevím jakou, je obtížná záležitost. Těch her je spousta a málokdo se v tom vyzná," řekl Jakub Těšínský, organizátor Deskohraní. 

Festival návštěvníkům nabízí více než 800 her. Mezi nimi nechybí třeba hry strategické, logické nebo hlavolamy.

"Jsou i hry, kde jde jen o komunikaci nebo odhad toho, co si druhý myslí. Takže hry rozhodně nejsou jen to, že někdo vyhraje a všichni ostatní jsou naštvaní," řekl Jakub Těšínský.

Vedle půjčování deskových her ale organizátoři mysleli i na doprovodný program. Nechybí akce pro děti, mistrovské turnaje i amatérské soutěže. Už tradičně bude také vyhlášena hra roku. Jednou z nominovaných je třeba rodinná desková hra Azul.

"Vaším cílem je vytvořit barevnou mozaiku, kdy skládáte dlaždičky vedle sebe. Čím více jich dáte do řady nebo do sloupce, tím více máte bodů. Hra probíhá ve 2 fázích a je výjimečná tím, že je opravdu jednoduchá, rychle zahraná a herní doba je podle toho, kdy se hráči rozhodnou to ukončit," řekla Michaela Jordanová, hermanka.

Letošní festival Deskohraní je možné navštěvovat až do 21. října od 9:00 do 22:00, v pátek pak do 13:00. Vstupné se platí jen o víkendu a to 30 korun za dítě a 70 korun za dospělého. Návštěva ve všedních dnech je zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu