• Načítám...
>

Němečtí studenti poznají kulturu Prahy

  • 17. října 2018,
  • 10:10,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Výměnné pobyty patří mezi nejlepší zkušenosti pro studenty, jak si procvičit cizí jazyk v zahraničí. Čas strávený s vrstevníky v hostitelských rodinách jim zároveň umožní si najít nové přátele a nasát kulturu dané země. Tyto programy pravidelně využívají i studenti Gymnázia Nad Štolou. Společně s německými kolegy navštíví nejzajímavější místa Prahy.

Reklama

V reprezentativních prostorách Staroměstské radnice přivítala radní Irena Ropková studenty Gymnázia Nad Štolou a jejich německé kolegy. Právě oni se rozhodli využít výměnné pobyty, aby lépe poznali kulturu sousední země.

"Jsem moc ráda, že naše školy organizují výměnné pobyty s německými ale i dalšími městy, protože to považuji za velmi důležité, aby naši studenti navazovali přátelství se studenty v zahraničí. Určitě to pomáhá třeba rozvíjet i jejich jazykové dovednosti, kulturní rozhled a také navazovat nová přátelství," řekla Irena Ropková, radní hl. m. Prahy.

Při této příležitosti se žáci Gymnázia Nad Štolou a jejich němečtí kamarádi seznámili i se zajímavými prostorami Staroměstské radnici, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. 

"Uvidí starou sněmovnu, uvidí i gotickou kapli a pak s nimi přejdeme do podzemí, kde uvidí románské prostory, které se nachází před radnicí, které dříve sloužily i jako vězení. Pak s nimi vyjedeme na věž, kde budou mít krásný výhled na celou Prahu," řekla Stela Severová, průvodkyně.

Studenti většinou žijí týden v hostitelských rodinách a zároveň chodí do školy na běžnou výuku. Kromě toho je pro ně připraven bohatý program. 

"Jdeme na prohlídku Pražského hradu, podíváme se na Karlštejn, abychom také vyjeli z Prahy. Jdeme do Zoo, na Petřín, na prohlídku Židovského města. A to je asi vše, protože více toto bohužel nestihneme," řekla Iva Tupá, učitelka němčiny.

Právě kombinace pobytu s poznáváním kultury je podle učitelů nejlepší způsob výuky. Studenti tak získávají cenné zkušenosti, které jim pomohou lépe se prosadit na místním trhu práce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu