• Načítám...
>

Oslavy 100 let republiky vyvrcholí ohňostrojem

  • 18. října 2018,
  • 22:03,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Oslavy stého výročí vzniku samostatné republiky vyvrcholí o víkendu 27. a 28. října. Koncerty známých osobností, virtuální či audiovizuální výstavy, velkolepé vojenské přehlídky nebo spektakulární ohňostroj na Vltavě. To vše a mnohem více připravuje hlavní město ve spolupráci například s Českými drahami, Českým rozhlasem nebo Ministerstvem obrany.

Reklama

Oslavy 100. výročí vzniku českého státu jsou v plném proudu a již brzy nás čeká jejich vyvrcholení. Pestrý program na víkend 27. a 28. října v Praze má pod taktovkou hned několik institucí a společností.

"Je důležité pozvat všechny, kteří byli nebo jsou součástí České a Slovenské republiky, aby přijeli do Prahy. Navíc se spolupráci s ČD se snažíme občanům České a Slovenské republiky umožnit návštěvu hlavního města a zúčastnit se skutečně toho vrcholu oslav sta let," řekl Lukáš Bajer, vedoucí projektu České století. 

Právě ČD mají jako dárek pro občany připravenou víkendovou skupinovou slevu, která bude platit pro 5 dospělých osob v celé síti ČD. A 28. října potěší i zvláštní parní vlak.

"Bude startovat z pražského Hlavního nádraží v 9:18. Povede ho parní lokomotiva Šlechtična a na vlaku bude, mimo historických vozů, řazen také historický salonní vůz prezidenta Masaryka," řekl Jakub Goliáš, ředitel ROC ČD. 

Oslavy budou vrcholit na mnoha místech. Zmiňme ty největší pražské lokality.

"Samozřejmě Václavské a Staroměstské náměstí, náměstí Republiky. Ale také Evropská nebo Dejvická třída," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Lidé se v rámci oslav mohou těšit na spoustu koncertů. Zajímavý připravil třeba Český rozhlas. Konat se bude na Staroměstském náměstí v neděli 28. října od 14:00. 

"Vystoupí Tomáš Klus, kapela No Name a poté bude následovat část, která se jmenuje největší hity století," řekl Jiří Hošna, tiskový mluvčí Českého rozhlasu. 

Posluchači zde budou moci slyšet např. Karla Gotta, Lucii Bílou nebo Helenu Vondráčkovou.

"Ty oslavy jsou pro všechny věkové generace a my jsme rádi, že mohou ten program najít jak ti nejmladší, tak i starší generace," řekl Robin Čumpelík, hlavní koordinátor oslav. 

Vrcholem oslav bude velký ohňostroj nad Letnou, který začne 29. října symbolicky v 19:18. Zkrátka nás čeká spousta dárků v podobě dnů otevřených dveří, happeningů, výstav, koncertů nebo multimediálních show. A možná bychom měli přispět také jedním dárkem. Jednotou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu