• Načítám...
>

V Praze se předávaly prestižní ceny studentům

  • 22. října 2018,
  • 14:09,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Na Matematicko-fyzikální fakultě v Praze se předávaly Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Za oblasti dobrovolnictví, sport a hudba je tam letos převzaly desítky dětí z různých koutů České republiky.

Reklama

V Praze se předávaly prestižní ceny vévody z Edinburghu. Slavnostní ceremoniál se konal v sále Matematicko-fyzikální fakulty na Malostranském náměstí. 

"Mezinárodní cena vévody z Edinburghu je program pro všechny mladé lidi ve věku 14 až 24 let, který má základní 4 pilíře. Mladý člověk se může zlepšovat ve sportu, v talentu, pomáhat v dobrovolnictví. Na závěr je dobrodružná expedice ve 3 úrovních - bronzová, stříbrná a zlatá. Dnes budeme předávat tu nejprestižnější, zlatou, zhruba pro 50 účastníků z celé ČR," řekl Tomáš Vokáč, The Duke of Edinburgh's International Award. 

Prestižní ocenění v podobě certifikátu a zlatého odznaku převzala v prostorách Matematicko-fyzikální fakulty např. i Hedvika Kynclová z Pomezí u Poličky. Ta se rozhodla být aktivní ve všech kategoriích. 

"V rozvoji talentu jsem si vybrala divadlo, potom v dobrovolnictví jsem chodila pomáhat do domova důchodců, povídat si s těmi lidmi, strávit s nimi nějaký čas, pomoci jim třeba s četbou a takovými základními úkony. Jako sportovní aktivitu jsem měla běh na 5 kilometrů," řekla Hedvika Kynclová, oceněná studentka.

A ocenění převzal také Radomil Klesl z Příbrami. Ten si vybral oblast dobrovolnictví, sportu a hudby. 

"V dobrovolnictví jsem pomáhal na studentské koleji na univerzitě. V rozvoji fyzické aktivity jsem se snažil rozvinout své schopnosti v posilovně a v atletice. V rozvoji talentu jsem se učil skladbu od Mozarta na piano," řekl Radomil Klesl, oceněný student. 

Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu mají dlouholetou tradici nejen v ČR. Před 63 lety je založil princ Filip, manžel anglické královny. Program pomáhá dětem rozvíjet jejich dovednosti a nejen to. V rámci přijímacích řízení k němu přihlížejí také zahraniční univerzity i společnosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu