• Načítám...
>

Skákání na trampolíně přispívá zdraví

  • 31. října 2018,
  • 22:17,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Přemety, kotrmelce nebo si vyzkoušet jaké to je zavěsit míč do basketbalového koše. Tyto a mnoho dalších zajímavých aktivit mohou Pražané vyzkoušet například v trampolínovém centru na Jarově. Skákání totiž zlepšuje reakční rychlost, rovnováhu, odbourává stres a podporuje dobrou náladu.

Reklama

Skákání na trampolíně přes švédskou bednu zná většina z nás ze základní školy. Vyzkoušet si ale různá salta či triky, to už chce na to kvalitní zázemí. Jedním z takových míst v Praze je JumpPark na Jarově. Zde se nachází 6 atrakcí, například skok do pěnové jámy, skákací vybíjená nebo házení na basketbalový koš. Nejprve je však důležité se pořádně protáhnout a respektovat několik pravidel, aby nedocházelo k úrazům.

"Skáče se buďto naboso a nebo v protiskluzových ponožkách. Můžete si přinést i svoje, ale máme tady k zakoupení na recepci naše vlastní, hlavní podmínka je skákat ve sportovním oblečení," řekla Zuzana Pechrová, manažerka parku.

Jednou z novinek tohoto parku je i interaktivní horolezecká stěna. Kromě lezení zde mohou děti i dospělí hrát různé hry.

"Asi nejpopulárnější je chytání netopýrů, že netopýři se tam objevují ve všech možných koutech a létají po té zdi a vy je zamačkáváte a sbíráte body," řekla Zuzana Pechrová.

I my jsme si vyzkoušeli tuto atrakci. Vylézt stěnu není takový problém, za to udržet se na ní a zároveň plnit roztodivné úkoly, to už dá člověku pořádně zabrat. Co se týče trampolín, nejvíce nás zaujal skok do pěny a házení balonů na koš. Při trošce šikovnosti si tak můžete vyzkoušet pocit, jaké je to být basketbalistou NBA, aniž byste měřili dva metry. Pro ty, kteří chtějí ovládat různé kotrmelce a přemety, je určen akrobatický kroužek, který trvá půl roku. Ten mohou navštěvovat děti už od 5 let. Nejprve se začíná se zpevněním těla a to hlavně břicha.

"Pak se učíme zpevnění skákat na té trampolíně, abychom úplně neměli rozházené tělo," řekla Adéla Kostelecká, trenérka.

Během 6 měsíců se tak zájemci naučí různé akrobatické cviky a jejich kombinace.

"Většinou se děti naučí během toho půlroku ovládnout perfektně to salto dopředu, aby ho ustály na nohy a pak se ještě naučí navázat třeba dvě salta po sobě. Někteří šikovnější se naučí salto dozadu i salto dopředu s obratem na trampolíně," řekla Adéla Kostelecká.

Podle odborníků skákání na trampolínách prospívá k zlepšení koordinace pohybů, k efektivnímu protažení těla a zlepšení koncentrace. Dále napomáhá snižování cholesterolu i krevního tlaku, posiluje srdce a odbourává stres a zlepšuje kvalitu spánku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu