• Načítám...
>

Šestnáctiletá malířka pomůže pejskům v útulku

  • 5. listopadu 2018,
  • 21:26,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Šestnáctiletá dívenka pomůže pejskům v útulku Troja. V prostorách Chvalského zámku totiž plánuje uspořádat výstavu svých kreseb, které si budou moci návštěvníci zakoupit. Výtěžek z prodeje pak věnuje právě útulku na potřebné vybavení.

Reklama

Šestnáctiletá Helena Kuthanová má 2 velké životní lásky. Zvířata a výtvarné umění. Rozhodla se proto tyto 2 světy spojit pro dobrou věc. Plánuje výstavu svých kreseb v prostorách Chvalského zámku. A jelikož jsou jí nejblíže pejsci, chce jim tak zároveň pomoci. Výtěžek z prodejní výstavy totiž poputuje do útulku Troja. 

"Zvířata mám strašně ráda, sama mám doma pejska už alespoň 12 let. Zvířata jsou prostě moje srdcovka," řekla Helena Kuthanová, malířka. 

"Jak vás napadlo věnovat výtěžek zrovna tomuto útulku?"

"Tomuto útulku proto, že jako malá jsem sem s rodinou často jezdila, takže jsem to tady znala. Vím, jaké to tady je, proto jsem si ho vybrala," řekla Helena Kuthanová. 

Útulek, který spravuje Městská policie, tuto aktivitu samozřejmě vítá. Ročně jím projdou tisíce zvířat, každá pomoc je tak vítána.

"Většinou to spadá na ty diety nebo na potřebné věci, které jsou momentálně nutné, které bychom nejvíce využili. Jsou to většinou vitamíny, preparáty a podobné věci," řekl Václav Steinbauer, vedoucí Útulku MP hl. m. Prahy. 

Největší nápor v útulku zažívají koncem roku. Mnoho psů totiž vyděsí zábavní pyrotechnika a zaběhnou se v ulicích města. Dalším častým důvodem, proč psi končí v kotcích útulku, jsou lidé, kteří je aktivně odvazují, když čekají na páníčka před obchodem. Mnoho lidí pak vrací zvířata i po Vánocích.

"Je to zhruba minimálně měsíc po Vánocích, kdy ta populace dětí zjistí, že už se ten dárek omrzel, doma to udělá loužičku, ta starost přechází často na rodiče, kteří chodí do práce. To je většinou důvod se pejska zbavit," řekl Václav Steinbauer.

Zvíře není jen chvilková zábava. Jako každý rok by tedy měli rodiče zvážit, jestli je pejsek nebo kočička vhodný dárek zrovna pro jejich dítě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu