• Načítám...
>

Šeberov zřejmě dál povede Petra Venturová

  • 6. listopadu 2018,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Teď se podíváme do Šeberova, místní radnici bude dál vést dosavadní starosta Petra Venturová. Za jejího působení se v městské části opravila dvě náměstí a postavila se nová školka. V následujícím období má v plánu například vybudovat novou školu.

Reklama

V Šeberově bude dál vládnout Hnutí pro lepší obec. To v patnáctičlenném zastupitelstvu získalo nadpolovičních osm mandátů.

"Oproti minulým volbám jsme si o dva mandáty polepšili, sami máme 8 z 15, ale zároveň, abychom nebyli limitováni tím jediným mandátem, tak spolupracujeme s dalšími 2 zastupitelky," řekla Petra Venturová, kandidátka na starostku MČ Praha - Šeberov.

Starostkou s největší pravděpodobností zůstane Petra Venturová. Ta vede MČ Šeberov od ledna 2017. Za rok a půl její práce na radnici se toho hodně změnilo. Třeba hned dvě náměstí dostala novou tvář.

"Podařilo se tady udělat náměstí, to jsem strašně ráda, že se podařilo v Šeberově konečně dotáhnout a je tam dobíjecí stanice na elektroauta. Od myšlenky zrekonstruovat mateřskou školku v Hrnčířích uplynul rok a do roka a do dne jsme mohli kolaudovat a mít kapacitně rozšířenou školku v Hrnčířích," řekla Petra Venturová.

Právě nová školka a rychlost její stavby je takřka malým zázrakem. Díky novostavbě se o více jak dvojnásobek podařilo zvýšit její kapacitu.

"Před rokem jsme ještě nevěděli, že tady nějaká školka vůbec bude stát. Paní starostka s tím přišla a já jsem si říkala, že to je nesmysl. Za rok toho paní starostka dokázala hodně. Dnes máme krásnou školku a myslím si, že při otevření to bylo jasně vidět. Všichni byli spokojení," řekla Dagmar Řeháková, ředitelka MŠ Na Příčné mezi.

V Šeberově se také rozšiřuje kanalizace nebo spravují komunikace. Ale i pro další roky má Petra Venturová své vize.

"Největším úkolem a výzvou je pro nás postavit ZŠ, která bude mít dva stupně, v současné době máme jen prvostupňovou a ten druhý stupeň tady chybí. Na náměstí chybí dokončit dům pro seniory, který není v našem vlastnictví, ale pomáháme investorovi se na tom spolupodílet," řekla Petra Venturová.

Ustavující zastupitelstvo MČ proběhne ve čtvrtek 8. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu