• Načítám...
>

Nová studie Rohanského ostrova je schválena

  • 6. listopadu 2018,
  • 22:21,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Na Rohanském ostrově se pravděpodobně bude stavět už v druhé polovině příštího roku. Rada hl. m. Prahy schválila novu studii, kterou představila developerská společnost Sekyra Group. Na ostrově by tak měly vzniknout kancelářské budovy, ale i byty.

Reklama

Rada hlavního města Prahy schválila novou územní studii Rohanského ostrova, na jehož proměnu se město připravuje od roku 2007. Toto rozhodnutí konečně umožní IPR a magistrátním odborům majetku povolovat jednotlivé stavby.

"Je to tak, že ta smlouva Prahy s tím investorem je velmi stará, už se pořídila před řadou let a součástí té smlouvy byla podkladová studie, která už nebyla vyhovující a proto se pořizovala nová," řekl Ondřej Boháč, ředitel IPR hl. m. Prahy.

Území Rohanského ostrova je velmi rozsáhlé a bude trvat desítky let, než se celý projekt postaví. Podle studie bude pozemek rozdělen na několik částí. Celkově by se mělo jednat o jakési kompaktní město.

"To Rohanské nábřeží je dopravně poměrně rušná komunikace a je obtížné tam povolovat přímo v tom hlavním tahu bydlení, takže to bydlení je spíše v těch klidnějších částech, je za tou první řadou těch administrativních budov," řekl Ondřej Boháč.

Územní studie počítá i s výstavbou nového mostu, který bude významnou komunikací a bude spojovat Holešovice s Karlínem.

"Za nás je velmi důležité, aby se ten most postavil, protože oba ty mosty, Libeňský a Hlávkův, nejsou úplně v optimálním stavu a budou vyžadovat nějakou větší rekonstrukci. My budeme potřebovat adekvátní a pořádné dopravní spojení jako náhradní variantu," řekl Ondřej Boháč.

IPR v tuto chvíli pracuje na návrhu změn územního plánu tak, aby byl ve shodě s novou studií a byl připraven ke schválení novým zastupitelstvem hlavního města Prahy. Podle odhadů Ondřeje Boháče by se mělo na Rohanském ostrově začít stavět už v druhé polovině příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu