• Načítám...
>

Novou starostkou Prahy 20 je Alena Štrobová

  • 7. listopadu 2018,
  • 21:25,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha 20 už má za sebou ustavující zastupitelstvo. Na něm byla na post starostky zvolena Alena Štroblová z Hnutí občanů Počernic. To městskou část povede v příštích čtyřech letech společně s dalšími uskupeními.

Reklama

MČ Praha 20 je jedním z dalších míst v metropoli, kde už mají jasno v tom, kdo povede následující 4 roky zdejší radnici. Starostkou se tady stana Alena Štrobová z Hnutí občanů Počernic.

"Máme 25 členné zastupitelstvo, rada je sedmičlenná a jsou v ní koaliční partneři. Jsme tedy Hnutí občanů Počernic s podporou Pirátů, Společně pro Počernice, ANO 2011 a Počernice jinak," řekla Alena Štrobová, starostka MČ Praha 20. 

Mezi priority čtyřkoalice patří např. vyvedení kamionové dopravy a s tím spojené zlepšení ovzduší. 

"Počernice jsou na tom opravdu velice špatně, protože, jak sami vidíte na mapě, dálnice nás skutečně svírají ze všech stran. Středem vede železnice a také je tady obří průmyslový logistický areál, který je plný hal s velkým dopadem na životní prostřední a dopravní zátěž. Takže to všechno se promítá v charakteru toho životního prostředí. V této chvíli dostavba okruhu u nás znamená, že by třeba i 20 metrů od obytných domů jezdily kamiony. Takže děláme vše pro to, aby skutečně ten kamionový tranzit byl z Prahy vyveden," řekla Alena Štrobová. 

Kromě starostky Aleny Štrobové usedne v radě MČ také třeba Jana Hájková z hnutí ANO. Na starosti bude mít bytovou politiku. 

"Určitě bychom se chtěli zaměřit na formu pronájmů, jakým způsobem jsou tady řešeny nebytové prostory, zda ty nájmy jsou nastaveny adekvátně a zda není nikdo upřednostňován," řekla Jana Hájková, radní MČ Praha 20. 

Mezi další priority nové koalice, která obsadila v 25 členném zastupitelstvu celkem 14 křesel, patří např. také podpora akcí, jejichž cílem je sdružovat místní obyvatele.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu