• Načítám...
>

Policisté zveřejnili podobiznu rozřezané ženy

  • 7. listopadu 2018,
  • 22:44,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Policisté zveřejnili nové informace o ženě, jejíž tělo někdo rozřezal a následně rozmístil po Praze. Jde o případ vraždy z roku 2011. Nyní kriminalisté také představili velmi přesný identi-kit zavražděné ženy, který vyrobil světový odborník na 3D modelování ve spolupráci s odborníky Archeologického ústavu.

Reklama

Takto vypadala žena, kterou někdo před několika lety zavraždil a rozřezal v Praze. Její vrah se doposud nenašel. Celý případ začal v zimě 2011, kdy policisté našli v Kunratickém potoce 2 lidské ruce. A další nález na sebe nenechal dlouho čekat. Policisté na Štědrý den v roce 2011 přijali oznámení o nálezu torza lidského těla v Kunratickém lese. Na konci ledna v roce 2013 pak našli bezdomovci v Karlíně na těžko přístupném místě ženskou hlavu. Následoval ještě nález dolních končetin v Praze 9. I přesto, že je v současné době případ formálně odložen, se policie nevzdává. Lebku ženy a další ostatky proto poskytli odborníkům z Archeologického ústavu v Brně. 

"Tito odborníci nám vytvořili jednak model hlavy zavražděné ženy, kdy díky tomu v tuto chvíli víme téměř reálnou podobu zavražděné ženy. Máme k dispozici model její hlavy a zároveň i nové identi-kity," řekl Tomáš Hulan, tiskový mluvčí KŘP hl. m. Prahy.

"My jsme ten model vytvářeli spolu s výtvarníkem. Z té originální lebky jsme udělali repliku, na kterou jsme postupně přidávali svalovinu, podkožní tuk a kůži. Posléze se vymodelovala celá hlava," řekla Miriam Nývltová Fišáková, paleontoložka. 

Díky novým identi-kitům se policisté nyní mohou po dlouhých letech dozvědět více detailů o zavražděné ženě. 

"Původně pocházela ze severozápadu Ukrajiny, potažmo jihovýchodu Polska. Jedná se tam o příhraniční oblast, kde žena, podle antropologů, strávila valnou většinu svého života. Zároveň vzorky dokázaly, že žena byla v Praze méně než půl roku před vraždou," řekl Tomáš Hulan.

Policisté nyní prosí veřejnost o pomoc při pátrání. Kdo by ženu na téměř reálném identi-kitu poznal, má okamžitě kontaktovat linku 158.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu