• Načítám...
>

V pražských Kolovratech mají nové vedení

  • 8. listopadu 2018,
  • 14:25,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze - Kolovratech už mají o novém vedení jasno. V nadcházejícím volebním období zdejší radnici povede uskupení Naše Kolovraty v čele se staronovým starostou Antonínem Klecandou.

Reklama

V pražských Kolovratech bude v novém volebním období vládnout uskupení Naše Kolovraty. V 15 členném zastupitelstvu obsadilo 10 křesel. Post starosty obhájil Antonín Klecanda, který se nyní chce zaměřit primárně na školství.

"My zde máme 4 paralelní třídy na prvním stupni. Na druhý stupeň děti dojíždějí do Uhřívěvsi. Když si to spočítáme, tak kolem 300 dětí jezdí do Uhříněvsi, což je nadále neudržitelné, takže je nutné, aby zde magistrát vystavěl novou školu s druhým stupněm," řekl Antonín Klecanda, starosta MČ Praha - Kolovraty. 

Staronový starosta se chce zasadit také o rozšíření kapacity zdejší mateřské školy. V budoucnu by se tak mohly otevřít další 3 třídy. 

"Od června už máme podanou žádost na evropské fondy, abychom dostali dotaci na vybudování mateřské školy. Takže nyní čekáme, jestli bude vyhověno nebo ne, jelikož byl přetlak," řekl Antonín Klecanda. 

Vedení pražských Kolovrat chce také zabránit výstavbě bytových domů a zachovat tak Kolovratům obecní charakter.

"Samozřejmě je s touto výstavbou spojená i vybavenost, kterou jako obec budeme mít velký problém pokrýt. Tzn. dostupnost školek, dětských hřišť. Tady se většinou na každého developera tlačí, aby to občanské vybavenosti investoval nějaké peníze, aby se toto snažil eliminovat. Ne každý developer na to samozřejmě chce přistoupit," řekl Miroslav Marinčič, místostarosta MČ Praha - Kolovraty. 

Díky plánované výstavbě pražského okruhu povede v budoucnu přes Kolovraty dálnice R511. Vedení radnice si proto klade za cíl předejít zvýšeným emisím a hluku v této MČ.

"Ta protihluková opatření a to všechno nebylo tak, jak bychom si představovali. Některé připomínky byly zapracovány, některé nebyly, takže ještě bychom chtěli se chránit dalšími způsoby. To je výstavba protihlukových valů," řekla Zuzana Jeřábková, místostarostka MČ Praha - Kolovraty. 

Prvními kroky nového vedení pražských Kolovrat bude v oblasti dopravy výstavba nové cyklostezky. Ta by, v rámci projektu Do Prahy na kole, měla vést z Mnichovic právě do Kolovrat. Začít stavět by se mělo na jaře 2019.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu