• Načítám...
>

V kině Bio Oko odstartoval FAMUFEST

  • 8. listopadu 2018,
  • 15:08,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 7 odstartoval FAMUFEST. Letos studenti filmového umění představí téměř 80 krátkých filmů a 35 z nich se utká o ceny v 15 kategoriích. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program.

Reklama

V pražském kině Bio Oko se konalo zahájení 35. ročníku festivalu studentských filmů FAMUFEST. Program nabízí promítání více než 70 filmů z Filmové a televizní fakulty múzických umění v Praze.

"Je to rozdělené na soutěžní a nesoutěžní sekci. Celkem máme 77 filmů, z toho 23 filmů je soutěžních. To jsou filmy, které se promítají tady v Bio Oku. Zbytek se promítá nedaleko v kině AVU," řekla Barbora Oravová, programová ředitelka festivalu. 

"Je určitě důležité pro naše studenty, aby měli možnost prezentovat svou tvorbu na veřejnosti, protože naši studenti mají samozřejmě zpětnou vazbu od pedagogů, spolužáků a podobně, ale je velmi důležité mít tu zpětnou vazbu od veřejného publika," řekl Zdeněk Holý, děkan FAMU. 

V rámci soutěžní sekce se filmy budou ucházet o ceny v celkem 15 kategoriích. Letos poprvé bude oceněna také nejlepší scénografie. Během často několikaměsíční tvorby studenti vytvářeli krátké filmy na volné téma.

"Můj film se jmenuje Modrá četa a tvořil jsem ho dohromady 5 nebo 6 měsíců. Je to vlastně o Báňské záchranné službě a o jedné cestě k záchraně raněných. To znamená, že je to z pozice záchranářů," řekl Ondřej Nuslauer, student FAMU.

"V případě mého filmu jsem nepsal scénář, protože jsem chtěl natočit improvizovaný film, takže jsem napsal jen jakousi jednu stranu textu o tom, co by se asi ve filmu mělo dít, vždy jsem s tím přišel za těmi herci a dohodli jsme se na místě, co se tam vlastně odehraje. Chtěl jsem si vyzkoušet být více spontánní a odvázaný," řekl Vojtěch Kunc, student FAMU.

Vyhlášení výsledků proběhne na slavnostním zakončení 9. listopadu od 7 hodin večer v kině BIO OKO. Do té doby festival nabízí také řadu doprovodného programu. Jedním z nich je např. výstava zaměřená na člověka a přírodu v kulturním prostoru Letohradská 10 v Praze 7.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu