• Načítám...
>

Tématem letošního sympozia Zlatý řez je Čas

  • 8. listopadu 2018,
  • 23:08,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Mezinárodní studentské sympozium už podesáté hostí studenty a učitele řezbářského řemesla z několika států Evropy. Návštěvníci se mohou seznámit se vznikem řezbářského díla, poznat postup práce nebo si přímo vyzkoušet uměleckou tvorbu.

Reklama

Už podesáté se sešli řezbáři z několika zemí v rámci sympozia Zlatý řez, aby si navzájem předali zkušenosti, inspirovali se a ukázali své umění veřejnosti. Tento ročník probíhá v prostorách Střední umělecké a řemeslné školy na Praze 9.

"Já si myslím, že zájem o toto řemeslo je jakýsi konstantní, protože se jedná o tradiční řemeslo, není to nic moderního, nezasahuje do toho ICT, nedá se to přirovnat k managementu, je to prostě řemeslo, je to práce rukama a pokud to člověka baví, tak se o to zajímá. Pokud ho to nebaví, tak uteče velice rychle," řekla Jana Porvichová, ředitelka SŠ a VOŠ umělecké a řemeslné.

Letošní tématem je čas. Každý tvůrce se zhostil toto zadání originálním a neotřelým způsobem.

anketa

Současně se sympoziem probíhají i tvořivé dílny, které jsou určeny dětem ze základních škol.

"Po prvním ročníku máme veliký zájem, žáci ze základních škol mohou nejen navštívit sympozium, ale zároveň si vzít v dílničce do ruky dláto a zkusit si řezbářské řemeslo sami. Odnesou si domů pro maminku třeba vyřezanou mističku," řekla Jana Porvichová.

Výstava děl bude k vidění během pátku v prostorách Střední umělecké a řemeslné školy. Poté se v pondělí přesune na dva týdny na Základní školu Jižní na Spořilově. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu