• Načítám...
>

Pražané měli možnost dirigovat orchestr

  • 8. listopadu 2018,
  • 23:34,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Od úterý do čtvrtka byl přípraven na Náměstí Míru netradiční program pro milovníky vážné hudby. Každý Pražan či kolemjdoucí si měl jedinečnou příležitost řídit slavný Gewandhausorchester z Lipska.

Reklama

Dirigovat známý Gewandhausorchester z Lipska. To je sen mnoha příznivců vážné hudby. Tuto jedinečnou možnost měli Pražané a kolemjdoucí na Náměstí Míru. Pomocí virtuální reality se zájemce přesunul do sálu s muzikanty. Vysílání a projekci zajišťovaly dva přívěsy, které byly vzájemně propojené.

"V jednom z nich je nainstalovaná technika, která umožňuje snímat pohyby dirigenta a na druhém přívěsu je veliká velkoplošná obrazovka 5 x 3 metry, na kterou se promítá záznam toho dirigování," řekl Jan Pohaněl, vedoucí Německé turistické centrály.

Účinkující si mohli vybrat určitou pasáž z Mahlerovy symfonie č. 1. Diváci tak mohli současně sledovat orchestr i samotného dirigenta při práci.

"Ten dirigent má za úkol v určitém časovém intervalu oddirigovat tu příslušnou pasáž. Pokud se mu to nepodaří, tak mu dáme ještě jeden pokus," řekl Jan Pohaněl.

Zájem z řad veřejnosti byl veliký, a to bez rozdílu věku či zkušeností.

anketa

Jako bonus dostali všichni účastníci videonahrávku svého velikého vystoupení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu