• Načítám...
>

Modré zóny se rozšíří do dalších ulic

  • 9. listopadu 2018,
  • 19:20,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

S příchodem posledního měsíce roku 2018 přichází do ulic naší metropole také další modré parkovací zóny. Jedná se o ulice v částech Prahy 6, 8 a 9, kde si budou muset obyvatelé vyřídit patřičná parkovací oprávnění.

Reklama

Modré parkovací zóny se od 3. prosince rozšíří do dalších míst v Praze 5, 6 a 8. Většinou jde o oblasti, které sousedí s dosavadními zónami a do kterých se problém s parkováním přesunul.

"V MČ Praha rozšiřují do oblasti severozápad, kterou lze vymezit ulicemi Horňátecká, Třeboradická, Na Šutce, Čimická a Písečná. Zahrnutí této oblasti mezi zóny placeného stání požadovali samotní občané, kteří v dané oblasti žijí, z toho důvodu, že od roku 2016, kdy byly zavedeny úplně první zóny placeného stání v naší MČ, sem začali parkovat mimopražští řidiči, nechávat zde svá auta přes den, takže bylo obtížné zaparkovat," řekla Marcela Konrádová, tisková mluvčí MČ Praha 8.

O další modré zóny se rozšíří také ulice Prahy 6 v části Břevnova, Hanspaulky, Veleslavína a Střešovic. 

"My jsme od začátku chtěli po hlavním městě, aby udělalo zóny na celém území Prahy 6. Ale hlavní město rozhodlo, že se ty zóny udělají jen v některých lokalitách, které jsou blízko hromadné dopravě, aby to bylo pro lidi nějak smysluplné. Ukázalo se, že to není úplně dobrá varianta, takže my od toho roku 2016, kdy se zóny zavedly, pravidelně žádáme hlavní město, aby je rozšířilo," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

Pro obyvatele, kteří v místech plánovaných modrých zón bydlí či pracují, to znamená vyřízení parkovacího oprávnění. 

"Samozřejmě ve chvíli rozšíření zón placeného stání bude potřeba si zaregistrovat parkovací oprávnění. Veškeré informace a ceníky jsou buď na našich webových stránkách nebo na www.parkujvklidu.cz," řekla Marcela Konrádová.

"Dojíždějící samozřejmě musí najít nějakou lokalitu, kde zóny nejsou," řekl Ondřej Kolář. 

Nové modré zóny se týkají také Prahy 5, a to zejména v okolí Plzeňské ulice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu