• Načítám...
>

Latin Art Gallery uvedla výstavu Daydreaming

  • 9. listopadu 2018,
  • 19:28,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Daydreaming neboli denní snění. To je název nové výstavy obrazů dvou autorek - Veroniky Sulánské a Jitky Daňkové. Hlavní roli ve všech dílech této expozice hraje barva a tvar. Sami se o tom můžete přesvědčit v Latin Art Gallery v Praze 1.

Reklama

Figurální kresba i abstrakce, hra barev i všemožných tvarů. To je výstava Daydreaming, tedy Denní snění, která je k vidění v Latin Art Gallery v Praze 1 v Jungmannově ulici. 

"Ta inspirace u mě vždy vychází z přírody, z vjemů v přírodě. U Daydreaming jsem v podstatě dělala obrazy skrz stromy, lípy, kdy jsem promítala na plátno to, co se tam odrazí, slunce přes lípy. Jsou to vždy vjemy z přírody nebo určité pocity, které transformuji," řekla Jitka Daňková, umělkyně. 

Své obrazy představila v centru Prahy, kromě Jitky Daňkové, také Veronika Sulánská. Ta vystudovala pedagogickou fakultu a s malbou následně začala jako samouk. V Latin Art Gallery mohou návštěvníci vidět např. její dílo Páv a pávice nebo Hezká kočka. 

"Kočky jsou moje velká láska. Mám samozřejmě ráda i jiná zvířata, ale kočky jsou takové specifické, protože dávají člověku svobodu. Pávy jsem začala malovat z toho důvodu, že pýcha předchází pád. To se mně stalo," řekla Veronika Sulánská, umělkyně.

"My jsme vycházeli s tím, že jsme se s Veronikou potkaly, našly jsme nějaké styčné body a v podstatě by to mělo vyjadřovat to, že to malování a tvorba nás vlastně uvádí do toho denního snění z té všední reality, která nás většinou zavaluje," řekla Jitka Daňková. 

Výstava Daydreaming byla zahájena začátkem listopadu a o návštěvníky na slavnostní vernisáži rozhodně nebyla nouze. Expozice bude pro zájemce k vidění až do 5. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu