• Načítám...
>

V Praze se běžela legendární Velká Kunratická

  • 11. listopadu 2018,
  • 19:59,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Pražském Kunratickém lese se uskutečnil tradiční přespolní běh. Na trať Velké Kunratické se i letos postavili závodníci napříč různými generacemi a naše štáby byly u toho.

Reklama

Druhá listopadová neděla patřila pražskému tradičnímu závodu v přespolním běhu. V Kunratickém lese se totiž uskutečnil 85. ročník legendární Velké Kunratické. Na kopcovitou trať dlouhou 3 kilometry se letos vydalo téměř 3 tisíce běžců.

"Velká Kunratická není jen běžecký závod. Je to společenská událost, protože se tady scházejí nejen běžci, ale i vodáci, cyklisté, lyžaři, různé party. Říká se, že to je přes 3 kopce a 3 potoky, takže je první kopec, pak je pověstný Hrádek, který je největší, z toho musíte celé to převýšení zase seběhnout dolů, kde je zase potok," řekl Hynek Šafář, organizátor Velké Kunratické.

Tradiční běh se v Kunratickém lese běhá v několika kategoriích. My jsme se s kamerou přišli podívat na jeden z divácky nejoblíbenějších - závod veteránů.

"Každý rok je ten závod jiný. Někdy jsou vynikající podmínky, letos to máme více než hezké - 11 stupňů a bezvětří. Ten výraz, veterán, neoznačuje věk, ale věrnost tomu závodu, že ho uběhli alespoň dvacetkrát," řekl Pavel Frček, organizátor závodu v kategorii veteránů. 

Takových běžců se v současné době více než 800. Aktivně jich stále běhá kolem 350. Někteří z nich tady letos slavili jubilejní účast. Třeba Zdeněk Kerner se na start Velké Kunratické postavil už po 45. 

"Jednou jsem to začal, běhal jsem s kolegy. A teď se nechci vzdát, takže tu vždy potkám někoho, koho znám a kdo mi řekne ať jdu. A já už nemohu, přesto jdu," řekl Zdeněk Kerner, účastník závodu. 

Zajímavou podívanou byl také závod dětí. Ty se musely poprat s tratí dlouhou 360 a 670 metrů. I tihle závodníci se ale z kopcovitým terénem poprali úctyhodně a svým soupeřům rozhodně nedali nic zadarmo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu