• Načítám...
>

Libušská ulice je po rekonstrukci průjezdná

  • 12. listopadu 2018,
  • 14:00,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Od dubna uzavřená Libušská ulice v pražské části Písnice je po rekonstrukci opět průjezdná. Kompletní oprava komunikace vyšla na 107 milionů korun a dominuje jí nezvykle osazený kruhový objezd.

Reklama

Do Libušské ulice v pražské Písnici se po 7 měsících vrátila auta. Ulice byla od dubna uzavřená z důvodu rekonstrukce, po níž by měli řidiči pocítit lepší průjezdnost a chodci vyšší bezpečnost. 

"Tato komunikace je kompletně přebudována. Vznikly zde chodníky po obou stranách, byla zde místa, kde nebyly. Místo 5 přechodů jich bylo vybudováno 7, které jsou osvětlené. Také tady byly vybudovány 4 zpomalovací prahy, protože se opravdu jedná o obytnou zástavbu," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Náklady na kompletní rekonstrukci se vyšplhaly na 107 milionů korun. 

"Opravovalo se asi 12,5 tisíce čtverců vozovek, zhruba 6 tisíc čtverců chodníků. Ta rekonstrukce probíhala v celé šíři toho uličního prostoru včetně všech inženýrských sítí, což v dnešní době není příliš obvyklé, protože se investorům poměrně nedaří získávat povolení pro takto rozsáhlé rekonstrukce. Takže pro nás tím největším specifikem celé stavby bylo to, že se jednalo o komplexní opravu, což v dnešní době již není obvyklé," řekl Petr Tesař, ředitel závodu Praha - západ Eurovia CS.

Během rekonstrukce vyrostl na křižovatce ulic Libušská a Kunratická spojka také nový kruhový objezd, který urychlí dopravu při příjezdu do Písnice. Ten byl otevřen 1. července a díky svému osazení patří mezi nejvýraznější kruhové objezdy u nás. 

"V blízkosti kruhového objezdu prochází 50. rovnoběžka, takže jsme tady do chodníku umístili takovou zemní značku, kterou přesně ukazujeme, kudy ta 50. rovnoběžka prochází. Současně místní umělecký kovář, který má zkušenosti s osazením kruhových objezdů ve Francii, přišel s nápadem umístit doprostřed kruhového objezdu Zeměkouli s vyznačenou 50. rovnoběžkou," řekl Jiří Koubek, starosta MČ Praha - Libuš. 

Další zajímavostí, která se k tomuto kruhovému objezdu váže, je jeho financování. Na tom se částečně podíleli místní občané spolu s firmami, které sídlí v jeho okolí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu