• Načítám...
>

Aplikace přibližuje historické okamžiky Prahy

  • 12. listopadu 2018,
  • 17:00,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Historické události Prahy si můžete připomenout prostřednictvím aplikace Prague Histories. Ta své uživatele provede po 6 stezkách, kde na vyznačených místech interaktivním způsobem připomene zásadní okamžiky naší metropole.

Reklama

U příležitosti letošních oslav vzniku republiky připravil pražský magistrát aplikaci Prague Histories. Její uživatelé si mohou Prahu projít po různých stezkách a interaktivně si připomenout události spojené s danými místy.

"Aplikace Prague Histories zvládá to, že se její uživatelé mohou pohybovat po Praze po tématických stezkách. Mohou tak zažívat historické momenty, protože ta aplikace nám umožní jakési zpřítomnění na konkrétním místě," řekl Mikuláš Křen, ředitel VR_Musashi. 

Na výběr je 6 stezek, např. Stezka první republiky nebo Proměny architektury. Na každé z nich je několik stanovišť, kde stačí na značce zamířit telefonem ve vyznačeném směru. V tu chvíli se spustí dobové audio záznamy, případně se objeví historické fotografie z konkrétního místa.

"My vidíme třeba nějakou událost, která se tady děla, nebo dokonce Mariánský sloup ve 3D modelu, protože kombinujeme v té aplikaci nejen ty staré fotografie, ale i 3D modely v rámci rozšířené reality. Dále tam jsou audio záznamy. Všechny tyto technologie jsou zkombinovány, aby nám to zpřítomnění toho momentu nějakým způsobem poskytly," řekl Mikuláš Křen. 

Vývojáři do budoucna plánují rozšířit aplikaci o další stezky. 

"Může tam být třeba stezka Rychlých Šípů, může tam být třeba stezka Miloše Formana, jak tady natáčel filmy. Tam je prostě obrovský potenciál, aby tam ty stezky přibývaly," řekl Mikuláš Křen. 

Každá událost je, kromě fotografií nebo videa, doprovázena také krátkým popisem, díky čemuž přiblíží svým uživatelům i méně známá fakta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu