• Načítám...
>

Dražba panenek podpořila Klokánek

  • 16. listopadu 2018,
  • 17:39,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

3. ročník charitativní dražby panenek od předních českých návrhářů přilákal desítky zájemců z řad sběratelů, podnikatelů a známých osobností. Výtěžek z dražby putoval na konto projektu Klokánek Fondu ohrožených dětí.

Reklama

Více než 4 desítky panenek od předních českých a slovenských návrhářů byly součástí dražby. Ta již třetím rokem pomáhá projektu Klokánek. 

"Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí. Naše péče se vyskytuje od 0 let po 18 let pro děti nezletilé. O děti se starají tety nebo strýcové v týdenních režimech. Letošní ročník bychom rádi investovali do výměny zařízení pro děti, kde bychom chtěli renovovat dětské pokoje," řekl Lenka Jarmarová, Fond ohrožených dětí. 

Panenky nepomáhaly jen Klokánku. Dvě z nich byly určené na pomoc handicapované Anně Špringlové.

"Je to pro mě veliký dar a neuvěřitelně si toho s rodiči vážíme. Jedna panenka půjde na pohon na vozík, který by měl usnadnit pohyb v kopcovitém terénu. Druhá panenka půjde na novou ortoprotézu, která mi umožní lepší pohyb a nahradí mi zkrat nohy, který mám," řekla Anna Špringlová, handicapovaná. 

I letošní ročník byl plný několika unikátních sběratelských kousků. Ty se, kromě výše vyvolávací ceny 5 tisíc korun, často velmi lišily od ostatních panenek. 

"Jsou to 2 panenky od Veroniky Krátké. Jedna je určena na pomoc handicapované slečně Anně Špringlové. Potom je tam panenka poselství, která je zdobena brilianty, zlatem a perlami. V neposlední řadě je to opět Radek Zachariáš, který vytvořit uměleckou panenku v podobě boty," řekl František Anděl, organizátor akce. 

Vyvolávací cena ve většině případech začínala na 3 tisících korunách. Panenky byly mnohdy vydraženy i za její desetinásobek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu