• Načítám...
>

Tomáš Kačo zahrál v kostele sv. Šimona a Judy

  • 19. listopadu 2018,
  • 22:20,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V kostele sv. Šimona a Judy na Starém Městě byl připraven koncert pro Výbor dobré vůle. Kromě Pražské filharmonie představil svůj repertoár klavírní virtuos Tomáš Kačo, který je v současnosti považován za jednoho z největších talentů mladé generace.

Reklama

Benefiční koncert pro Výbor dobré vůle, který se pravidelně koná od roku 1995 a je organizován ve prospěch nadace Olgy Havlové se letos uskutečnil v kostele sv. Šimona a Judy na Starém Městě v Praze. Smyslem těchto koncertů je získat finanční prostředky na pomoc potřebným. Samotní dárci si mohou vybrat, na který projekt půjdou jejich peníze.

"Z vybraných prostředků hradíme terénní službu, pomoc domovům pro seniory, na hospice a nebo třeba přispíváme i na stipendia znevýhodněným studentům," řekla Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle.

Jedním ze studentů, který díky této nadaci mohl dostudovat, je i klavírní virtuóz Tomáš Kačo, který je považován za jednoho z největších talentů současné doby. Jeho účast na tomto koncertě byla pro něj možnost, jak za tuto pomoc poděkovat.

"Když do vás někdo něco investuje, tak by to měl člověk nějakým způsobem vrátit," řekl Tomáš Kačo, klavírní virtuos.

Tomáš Kačo je v současné době čerstvý absolvent prestižní americké školy Berklee College of Music v Bostonu.

"Já jsem si vybral dvě sólové skladby, které jsou na mém novém albu My home - For Chopin a druhá skladba je Široký, hluboký," řekl Tomáš Kačo.

Koncerty pořádané nadací pro Výbor dobré vůle jsou velmi oblíbené. V minulém roce se podařilo během podzimního vystoupení vybrat 750 tisíc korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu