• Načítám...
>

Pod Žižkovskou věží vyroste divadelní scéna

  • 22. listopadu 2018,
  • 19:10,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Nová letní divadelní scéna vyroste v prostorech pod Žižkovskou věží v červnu příštího roku. Díky svým dispozicím má ambici spojit zážitek z divadla pod otevřeným nebem s nejvyšším diváckým komfortem.

Reklama

Pestrý repertoár, atraktivní herecké obsazení a především vysoký divácký komfort. Na to vše sází nová letní scéna divadla Kalich, která vyroste v prostorách pod Žižkovskou věží.

"Tady v Praze moc prostorů pro letní scénu není. Víte, že pár scén je. Já jsem stále hledal prostor, kde bude dobrá dostupnost, kde ta infrastruktura bude fungovat, kde nebudeme rušit okolní domy, kde budeme mít jakési zázemí," řekl Michal Kocourek, producent.

Naprostým unikátem letní scény bude systém rychlého zastřešení. Díky němu bude možné v případě deště skrýt pod střechu celé hlediště s kapacitou 600 míst. 

"Bude velice komfortní, tzn. jak z pohledu sezení, toalet, zázemí, baru, rozšířeného foyer v celém parku, takže vznikne takový letní odpočinkový prostor s divadelní scénou," řekl Michal Kocourek. 

Deset korun z každé zakoupené vstupenky na jakékoliv představení letní scény divadla Kalich bude věnováno ve prospěch spolku Dobrý skutek. Ten vznikl v roce 2005 a podporuje lidi, kteří se ocitli ve složité životní situaci. 

"Je to organizace, která má ve svém hlavním předpisu, že co vybere, to rozdá. To znamená, že skutečně celá ta suma, která se nastřádá za léto, se rozdělí mezi potřebné," řekla Barbora Hrubá, předsedkyně spolku Dobrý skutek. 

Hvězdné léto se pod Žižkovskou věží rozzáří 23. června příštího roku koncertem Tomáše Kluse. Den na to uvede divadlo Kalich premiéru komedie Láska v přímém přenosu s Petrem Čtvrtníčkem, Kristýnou Frejovou a Davidem Suchařípou v hlavních rolích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu