• Načítám...
>

Staroměstské náměstí rozzářil vánoční strom

  • 3. prosince 2018,
  • 15:29,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Na Staroměstském náměstí už svítí vánoční strom. Po dvou neúspěšných pokusech se ho nakonec podařilo rozsvítit. Za doprovodu hudby Karla Svobody z pohádky Tři oříšky pro Popelku ho společně s plným náměstím rozzářil Pavel Trávníček.

Reklama

Odpočítávání s hercem Pavlem Trávníčkem a pak napjaté ticho. Vánoční strom je ale stále zhasnutý. Možná, že druhý pokus bude úspěšnější, ale ani další odpočítávání tváře natěšených návštěvníků nerozzářilo. Letos na sebe vánoční strom nechal opravdu čekat. Až třetí pokus konečně vyšel a na Staroměstském náměstí se konečně rozsvítily ozdoby, kterými je letošní vánoční smrk ověšen. Adventní čas ve Starém Městě tak oficiálně začal. 

"Já bych přál především všem Pražanům, aby fungovaly všechny nadjezdy, podjezdy, obchvaty, objízdné trasy, mosty. To bych přál, všem by se velice ulevilo. To by byl velký dárek," řekl Pavel Trávníček, herec. 

Prostor adventních trhů doslova praskal ve švech. Letos se lidem celé náměstí představilo v pohádkové výzdobě.

"Letos jsme zvolili pohádkové Vánoce a ty atributy z pohádek se promítnou v celém tom náměstí a také na náměstí Republiky. Je to především pohádka o Popelce, takže všichni budou potkávat cestou Popelčin střevíček, na stromech rolničky, holoubky ve štítech domů a podobně," řekla Hana Tietze, tisková mluvčí společnosti TAIKO.

Rozsvícení vánočního stromu sledovaly tisíce lidí. Město muselo kvůli velkému počtu návštěvníků, kteří denně navštíví vánoční trhy, přijmout zvýšená bezpečnostní opatření.

"Policisté budou v těch lokalitách, kde je zvýšená koncentrace osob. Budou také v prostředcích MHD. Před několika dny jsme také, na žádost policie, nainstalovali tzv. city bloky. To jsou ty betonové zábrany, které se objevily na Václavském náměstí a na náměstí Míru," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy. 

Aby o rozsvícení stromu nepřišli ti, co na náměstí nestihli dorazit, strom se znovu rozzáří každý večer po celé trvání trhů až do 6. ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu