• Načítám...
>

Muzikálové hvězdy zpěvem pomáhaly

  • 4. prosince 2018,
  • 14:07,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V rámci mezinárodního Dne zdravotního postižení, který vychází na 3. prosince, uspořádala organizace Polovina nebe tradiční charitativní koncert. V podání muzikálových zpěváků na něm zazněly písničky z pohádek, ať už klasických českých, tak i těch moderních.

Reklama

Třetí prosinec je mezinárodním Dnem zdravotního postižení a již čtvrtým rokem na tento den připadá také akce Muzikálem bez bariér. Letošní ročník se nesl ve znamení pohádkových melodií a výsledek akce putoval na konto organizace Polovina nebe. Ta pomáhá vozíčkářům a lidem se zdravotním postižením. 

"Tato akce popularizuje tu naši činnost. Díky tomu, že jsem poznala báječné lidi z toho muzikálového světa, tak se daří dělat tyto akce," řekla Daniel Rázková, organizátorka. 

"Polovina nebe je úžasný projekt a tím, že v Kunraticích máme dům zvláštního režimu, tak máme k vozíčkářům a k handicapovaným opravdu blízko. Dnes jsem byl rád, že jsem byl pozván, abych viděl všechny ty ostatní lidi, kteří podporují tento projekt. Jsem rád, že jsem tady," řekl Ivan Hýža, místostarosta MČ Praha - Kunratice.

Už druhým rokem se na akci podílela herečka Michaela Tomešová. Ta se zhostila také role moderátorky. 

"Byla to pro mě veliká výzva, protože nikdy předtím jsem nic takového nedělala. Ale já se chytnu každé příležitosti a toto mě opravdu chytlo. Musím říci, že mě to opravdu baví, ačkoliv mám teď 2 malé děti, tak je to pro mě náročnější, protože většinou vše dělám po nocích," řekla Michaela Tomešová, herečka. 

Akci podpořili a pohádkové melodie na ní zazpívali také např. Michal Kavalčík, Eva Burešová nebo Milan Peroutka. Ten se podílí na několika charitativních projektech a v rámci jednoho se chystá na vystoupení v domově důchodců. 

"Protože mě několik mých příznivců upozornilo, že na projektu Ježíškova vnoučata vyslovila nějaká dvaadevadesátiletá paní přání, že chce vidět mě nebo Vojtu Dyka zpívat živě. Tak jsem říkal že to je dobrá konfrontace, tak jsem to zamluvil dříve, než Vojta," řekl Milan Peroutka, zpěvák. 

Pohádkové melodie, muzikálové hvězdy a především podpora dobré věci přilákaly do kulturního centra Novodvorská stovky návštěvníků. Další ročník této akce je naplánovaný opět na 3. prosince roku 2019.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu