• Načítám...
>

Dozorčí rady městských firem se postupně mění

  • 4. prosince 2018,
  • 22:08,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Změny ve vedení městských společností pokračují. Radní v pozici valné hromady odvolali členy dozorčí rady Dopravního podniku a následně zvolili nové.

Reklama

Noví radní odvolali minulý týden všechny členy dozorčích rad Technické správy komunikací a Výstaviště Praha a odvolávání a volení nových členů dozorčích rad pokračovalo i tentokrát. Na řade byl Dopravní podnik hlavního města. Dozorčí rada Dopravního podniku má celkem 15 členů, deset z nich volí pražští radní.

"Odvolali jsme 9 současných členů, kteří byli politickými nominanty ze strany hlavního města jako 100 % akcionáře DP. Mezi odvolanými nebyla Petra Kolínská," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Petra Kolínská v dozorčí radě by měla zaručit kontinuitu při budování metra D. Mezi nově zvolené pak patří právě náměstek primátora Adam Scheinherr, ten by se měl stát i předsedou dozorčí rady. Dále v dozorčí radě zasednou například náměstci Petr Hlubuček a Pavel Vyhnánek.

"Je normální, když přijde nová koalice, když přijde nové vedení, že se mění členové dozorčí rady, my to vůbec nerozporujeme. Rozporujeme předvolební sliby, kdy všichni říkali, jak tam budou dosazovat pouze odborníky a ne politiky. Když se podíváte, tak to jsou víceméně jen politici," řekla Alexandra Udženija, předsedkyně zastupitelského klubu.

V dozorčí radě kromě politiků zasednou ale i předsedové představenstva brněnského a libereckého Dopravního podniku. Čistky v městských firmách tím ale zdaleka nekončí.

"Budou postupně obměněny dozorčí rady všech městských firem," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Česká pirátská strana na členy dozorčích rad městských společností vypsala veřejná výběrová řízení. Vítězové těchto řízení by pak měli postupně nahradit členy dozorčích rad za tuto stranu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu