• Načítám...
>

Praha hostí výstavu na počest A. Warhola

  • 5. prosince 2018,
  • 13:12,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Až do ledna hostí pražská Art and Event Gallery výstavu Factory Tour 2018. Autoři více než 30 obrazů a fotografií tak vzdávají hold malíři Andymu Warholovi, který by letos oslavil 90. narozeniny.

Reklama

Díla téměř 30 výtvarníků vyjadřující poctu Andymu Warholovi jsou k vidění v rámci putovní výstavy Factory Tour 2018. Tu hostí pražská Art & Event Gallery Černá labuť.

"Je to závěrečná výstava z turné výstav, které byly po ČR. V Praze v galerii Černá labuť je to závěrečná výstava. Je to výstava k poctě 90. narozenin Andyho Warhola, největší ikony světového pop-artu. Všichni umělci, kteří jsou tady zúčastněni, vytvořili dílo na téma Andy Warhol, tedy jeho díla nebo jeho života. Ta výstava je opravdu obrovská, čítá téměř 100 děl. Až skončí výstava v Opavě, přesune se ta její část ještě sem do Černé labutě, takže tato výstava je ještě více nafoukne," řekl Miroslav Houška, kurátor výstavy. 

V unikátní sbírce českého umění, která obsahuje obrazy malované na plátna, sítotisky, fotografie i plastiky, jsou k vidění např. díla od Adama Jílka, Milana Caise nebo Sáry Saudkové. 

"Všichni ti oslovení výtvarníci se toho projektu velice rádi zúčastnili a nikdo neodmítl," řekl Miroslav Houška.

Výstavu můžete navštívit až do 27. ledna každý víkend mezi 14:00 a 18:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu