• Načítám...
>

Čertů rej a světla z ohňů zaplnily břehy Vltavy

  • 6. prosince 2018,
  • 19:47,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Již tradiční čertovské plavby pro děti a jejich rodiče připravila společnost Pražské Benátky ve spolupráci s Muzeem Karlova mostu. Vltavské břehy tentokrát patřily čertům. Ty děti mohly pozorovat z bezpečí celodřevěné lodě, kam je přišel během plavby po Vltavě pozdravit i Mikuláš.

Reklama

Stalo se již tradicí, že v předvečer svátku sv. Mikuláše jsou břehy Vltavy plné čertovské chásky. Jejich běsnění je možné v klidu a bezpečí každoročně pozorovat z paluby vytopených lodí, které vyplouvají v tento den z podzemního přístaviště Judita u Karlova mostu.

"Nejoblíbenější lodí je loď typu vodouch, jelikož tato loď zaplouvá i do Čertovky, kde jsou samozřejmě čerti podél, mají jednotlivá stanoviště, vyprávějí příběhy nebo mají ohnivou show," řekla Kateřina Crhová, obchodní manažerka Pražských Benátek.

A opravdu bylo na co se dívat. Během třicetiminutové plavby čerti vychrlili strašidelné pověsti a příběhy plné ohně. Na řece se cestující potkali i s andělem a Mikulášem, který hodné děti náležitě odměnil. Čertovskou plavbu si děti opravdu užily. 

anketa

Také dospělý doprovod si odnášel jedinečný zážitek. 

anketa

Čertovské plavby jsou stále více oblíbené. Vstupenky jsou poptávány zpravidla již od září. A tak, pokud jste rej pekelníků na březích Vltavy nestihli letos, nenechte si Čertovku plnou odlesků čertovských ohňů ujít příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu