• Načítám...
>

Praha ocenila osobnosti neziskového sektoru

  • 6. prosince 2018,
  • 19:55,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Praha ocenila osobnosti neziskového sektoru. Primátor Zdeněk Hřib předal ocenění těm, kteří v roce 2018 významně přispěli k rozvoji neziskových organizací a odvedli skvělou práci v komunikaci s klienty. Slavnostní předávání cen proběhlo v prostorách Staroměstské radnice.

Reklama

Už potřetí se předávaly ceny osobnostem neziskového sektoru. Odborná porota vybrala ty nejlepší organizace ze všech krajů republiky. Hodnotila nasazení a výsledky.

"Jde o ten mimořádný přínos, o něco navíc. O to, že člověk do toho vloží třeba celý svůj život, vloží do toho energii, své známé nebo celou rodinu. A to je případ všech našich finalistů," řekl Antonín Berdych, zástupce vedení ANNO ČR. 

První cenu předal primátor Prahy Zdeněk Hřib organizaci, která se zabývá protidrogovou problematikou. Podle vedení Prahy je třeba práci neziskových organizací podporovat. 

"Praha dlouhodobě spolupracuje s neziskovými organizacemi v oblasti sportu, kultury, školství, podpory vzdělávání, zdravotně-sociální oblasti. Neziskové organizace řeší pro Prahu záležitosti, kde bohužel stát třeba selhává," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Podle oceněných je práce neziskových organizací rok od roku složitější. Nejproblematičtější je jejich financování.

"Například v únoru ještě nevíme, kolik budeme mít peněz na ten daný rok. Projekty píšeme půl roku dopředu před tím daným kalendářním rokem. Ještě v polovině toho daného roku v podstatě řešíme rozpočty a zjišťujeme, jestli budeme mít jak lidi zaplatit," řekla Olga Rosenbergerová, zakladatelka Asociace Trigon, o.p.s.

Jednu z cen předala také Markéta Pekarová Adamová, která se dlouhodobě netají tím, že neziskový sektor podporuje. Podle ní si kritikou neziskových organizací politici jen populisticky přihrávají body.

"Je velice snadné jen všechny hodit do jednoho pytle a odsoudit k něčemu nebo je z něčeho obvinit. To samozřejmě celá řada lidí pak vnímá tak, že každý, kdo dělá v neziskovém sektoru, dělá vlastně práci, která je nepodstatná," řekla Markéta Pekarová Adamová, poslankyně PČR.

Anketu Osobnosti roku pořádá Asociace nestátních neziskových organizací ČR. Ta zastřešuje neziskové organizace na krajské a také oborové úrovni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu