• Načítám...
>

Žáci ZŠ Chodovická navrhli boulderové hřiště

  • 6. prosince 2018,
  • 20:31,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Děti z Horních Počernic si navrhli boulderové hřiště. Vedení Prahy 20 jim ho v rámci participativního rozpočtu schválilo a nechalo postavit.

Reklama

V rámci participativního rozpočtu podpořilo vedení Prahy 20 projekt žáků zdejší ZŠ Chodovická. Ti sami navrhli a zrealizovali výstavu boulderového hřiště.

"Potřebovali jsme využít nějakou plochu, kterou máme na školním pozemku. Tak vlastně školní parlament, společně s nějakými učitel, navrhl tuto stěnu, kterou jsme pak začali realizovat," řekl Roman Sixta, žák FZŠ Chodovická. 

"Pak už je zbývalo vytvořit prezentaci, tu prezentovat před zastupitelstvem na Chvalském zámku. Pak už jen dostat se do losování, aby ten náš projekt mohl zvítězit a získat peníze," řekl Šimon Šmejkal, žák FZŠ Chodovická.

"Ta lezecká stěna je dobrá na to, jak si připravit fyzičku a hlavně stavět svalovou hmotu. Naučit se lézt a nepadat," řekl Marek Škramovský, žák FZŠ Chodovická. 

Organizace takového projektu ale pro zdejší žáky není novinkou. Už v minulosti za podpory školy i MČ zrealizovali podobný projekt.

"Učí se řešit nějaké projektové situace. Musí si to obhájit i třeba před zastupiteli, což je velmi složité pro ně. Nicméně naši kluci se toho zhostili perfektně," řekl Pavel Wild, ředitel FZŠ Chodovická. 

"Oni skutečně přijdou, představí se, prezentují, mají sebevědomí, jsou schopní dát najevo svůj názor, takže si myslím, že je to i pro jejich budoucnost velice důležité. Běžný teenager by se asi nešel podívat na zastupitelstvo, ale oni tam jdou s určitým cílem, takže pak skutečně s velkým obdivem a velkou pokorou je musíte podpořit," řekla Alena Štrobová, starostka MČ Praha 20.

Nová lezecká stěna je dlouhá 7 metrů a sahá do výše téměř 3 metrů. Participativní rozpočet, dík kterému mohl být projekt zrealizován, umožňuje občanům diskutovat o jednotlivých složkách veřejných výdajů a dává jim možnost rozhodovat o tom, jak bude s penězi naloženo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu