• Načítám...
>

Pražské Benátky zvou na plavby do Betléma

  • 7. prosince 2018,
  • 16:21,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Teď pro vás máme pozvánku na zážitkovou akci. Pražské Benátky totiž zvou veřejnost na plavbu do Betléma. V rámci té mohou lidé zažít pouť do města, kde se narodil Ježíšek. Během plavby lidé potkají biblické postavy a také se dozvědí zajímavosti o tradičních vánočních symbolech.

Reklama

Pražské Benátky vypraví lodě, které poplují do Betléma. Veřejnost tak může na jejich palubě zažít vánoční příběh tak, jak ho odjakživa známe. V cílovou destinaci, tedy město Betlém, se tentokrát promění přístaviště Čertovka. 

"Tam uspořádáme živý betlém a při té plavbě si cestující, tzn. rodiče s dětmi, mohou poslechnout příhody vyprávěné poutníky, kteří na březích Čertovky budou směrem k betlému," řekl Zdeněk Bergman, převozník pražský.

I když bude za okny nejspíš mráz, z vytápěných lodí se budou moci účastníci akce kochat zimní Prahou a na březích Čertovky pro ně budou mít herci v dobových kostýmech připraveny krátké improvizované výstupy.

"Budou vyprávět, proč ty postavy v tom ztvárnění toho betléma, toho narození páně, jsou, a proč i tehdy putovaly za tím spasitelem. Budeme tam vysvětlovat i symboly Tří králů, jejich darů, pastýřů, ovcí a podobně. Akce se koná 15. prosince v sobotu od 17:00. Rezervace je nutné vytvořit na webových stránkách www.prazskebenatky.cz," řekl Zdeněk Bergman. 

Součástí plavby do Betléma bude také návštěva Muzea Karlova mostu, kde se lidé mohou podívat na výstavu betlémů a seznámit se také s historickými zajímavostmi o významu vánočního stromečku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu