• Načítám...
>

Na střeše Lucerny se zocelovali otužilci

  • 7. prosince 2018,
  • 18:24,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V pražské Lucerně tepe kulturní život a každý den tu probíhají koncerty, plesy nebo se tu promítají filmy. Tentokrát si na střeše Lucerny dali dostaveníčko ti, kteří zocelují svoje tělo pomocí studené vody.

Reklama

Zhruba 2 desítky otužilců dorazily na střechu Lucerny, aby ve 3 plechových retro vanách vystavili svoje tělo ledové vodě.

"Zase tolik aktivit se v zimě nedá dělat, jde to spíše v té letní sezóně, takže otužování je jedna z mála aktivit, která se tady dá dělat i v zimě," řekl Ondřej Kobza, iniciátor projektů na střeše Lucerny. 

"Střecha Lucerny má pěknou atmosféru, je to odměna sama o sobě, moci se na Prahu podívat z této výšky, takže otužovat se na střeše Lucerny mi přišlo jako dobrý nápad. Zájemci se tam střídali, někdo tam byl několik minut, někdo tam skočil a za chvíli s řevem vyskočil a třeba si to párkrát zopakovat, jak kdo chtěl, aby si to všichni užili," řekl Vladimír Komárek, předseda České otužilecké unie. 

Otužilci se museli vyrovnat nejen se studenou vodou, ale i s ledem.

anketa

Otužování úzce souvisí s tzv. vodoléčbou. Díky němu předcházíte nachlazení, chřipce, vysokému tlaku nebo bolesti zad. Nejbližší otužilecká akce je na programu už 16. prosince. Na Vltavě u Černého koně bude probíhat křest otužilců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu