• Načítám...
>

Na příměstských linkách jezdí nové autobusy

  • 7. prosince 2018,
  • 18:31,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V příměstské dopravě kolem Prahy začaly být nasazovány první autobusy, které splňují nové standardy kvality vozidel Pražské integrované dopravy. Na silnice se už vydaly první dva. Další čtyři budou dokoupeny.

Reklama

V příměstské dopravě kolem Prahy budou lidé cestovat novými autobusy. Na trasách mezi Prahou, Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví už jezdí první dva. 

"S postupem času je potřeba obnovovat vozový park, takže jsme se snažili, i po dohodě s našimi dodavateli, objednat 6 nových kloubových autobusů, které budou nasazené na nejvytíženější linky 375 a 367 v oblasti pražské integrované dopravy," řekl Štěpán Ševčík, ředitel ČSAD Střední Čechy.

Nové autobusy jsou vybaveny podle nových standardů kvality, které budou platit od roku 2020. 

"Tím hlavním zlepšením je klimatizace prostoru pro cestující, dále jsou to měkčí a pohodlnější sedadla, která jsou zároveň barevně rozlišena od těch, která jsou vyhrazena pro invalidy až po ty, která jsou pro ostatní cestující. Jsou tam i některé novinky ohledně informačního systému, kde bychom rádi na LCD obrazovkách v autobuse zobrazovali i návazné přestupy," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

V nových vozech navíc bude možné platit kartou. Komfort by měl zvyšovat také větší počet sedadel a širší prostor pro kočárky nebo invalidní vozíky. Nákupem 6 nových vozů tak ROPID a ČSAD rozšiřují vozový park kloubových a 15 metrových autobusů, které mají oproti 12 metrovým autobusům asi o 50% větší kapacitu. 

"Je to z důvodu toho, že cestujících na těch hlavních trasách stále přibývá. Bohužel je ale velký nedostatek řidičů, takže už více malých autobusů tam dát neumíme. Potřebujeme to řešit právě těmi vozidly s větší kapacitou," řekl Filip Drápal.

V tuto chvíli vlastní dopravce 2 autobusy tohoto nového typu. Další 4 by na silnice měly vyrazit během února příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu