• Načítám...
>

Výbor pro výchovu a vzdělávání se poprvé sešel

  • 7. prosince 2018,
  • 21:23,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Na pražském magistrátu se uskutečnilo první zasedání výboru pro výchovu a vzdělávání. To se v příštích čtyřech letech bude chtít věnovat především navýšení příjmu pracovníkům v oblasti školství.

Reklama

K prvnímu jednání se sešel jedenáctičlenný Výbor pro výchovu a vzdělávání. Ten má sloužit jako poradní orgán Zastupitelstva hl. m. Prahy a zároveň dohlížet na odbornou správnost návrhů. Podle předsedkyně Mariany Čapkové se výbor zaměří především na navýšení finančních prostředků pracovníkům v oblasti školství. 

"My bychom rádi navýšili tyto prostředky až na jednu miliardu korun, v příštích letech až na 1,5 miliardy korun. Je potřeba najít nějaký mechanismus tak, aby nedocházelo k nějakým disproporcím v tom navyšování, aby se to opravdu dostalo k těm, kteří to potřebují. A pražské školství hlavně potřebuje v tuto chvíli učitele," řekla Mariana Čapková, předsedkyně Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP. 

"Zda nakonec opravdu dojde k tomu, že finanční prostředky na investice do školství uvolní, nad tím je otazník. K rozpočtu dávala souhlas rada, v tomto týdnu tomu zatím moc nenasvědčuje," řekl Jakub Stárek, člen Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP. 

Stárek by navíc v příštích jednáních výboru chtěl nastolit téma jazykového vzdělávání. 

"To vidím z pozice městských částí, které pracují na tom, aby úroveň jazykového vzdělávání na základních školách byla na velmi vysoké úrovni. A pokud necháme stranou gymnázia, kde se dá navázat, tak např. na středních odborných školách, byť s maturitou, k tomu navazování nedochází," řekl Jakub Stárek. 

Podle Stárka by na těchto školách měla výuka cizího jazyka probíhat v oddělených skupinách. Jedna se začátečníky, druhá s pokročilými.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu