• Načítám...
>

Dohledové centrum DPP zvýší bezpečnost

  • 10. prosince 2018,
  • 18:30,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na větší bezpečnost cestujících i svých zaměstnanců nově dohlíží Dopravní podnik hlavního města Prahy z Dohledového a poplachového přijímacího centra. To se nachází v zázemí Depa Hostivař a jeho realizace vyšla na téměř 12 milionů korun.

Reklama

Dopravní podnik hl. m. Prahy je o krok blíže ke zvýšení bezpečnosti cestujících i zaměstnanců. K dispozici má nové Dohledové a poplachové přijímací centrum.

"Otevření Dohledového poplachového a přijímacího centra pro nás znamená první zásadní krok k budování bezpečnostního dispečinku jako systému. Projeví se to jak v bezpečnosti veřejné dopravy z pohledu cestujícího, tak i zaměstnance Dopravního podniku. To znamená, že primárně přijímací a poplachové centrum je určeno k ostraze veškerých objektů Dopravního podniku, kterých je mnoho. Depa, garáže, ale i metro jako systém, tzn. větrací šachty a podobně," řekl Daniel Barták, bezpečnostní ředitel DP hl. m. Prahy. 

Součástí prostor centra je vlastní serverovna a video stěna, kterou je možné datově propojit s obdobnými centry Magistrátu hl. m. Prahy. 

"Novými technologiemi máme možnost zkoušet nové programy a nové metody v bezpečnosti," řekl Daniel Barták. 

Centrum slouží k ostraze objektů Dopravního podniku, který díky použití nejmodernějších technologií plánuje vytvořit bezpečnostní dispečink jako jednotný systém. 

"To znamená zabývat se tím, jak si rozklíčujeme jednotlivé kompetence odpovědnosti, protože Dopravní podnik dlouhodobě razí správnou cestu, což je odpovědnost jednoho člověka za danou věc. Takže nebude úplně jednoduché rozklíčovat tyto pravomoci, ale to je asi největším úkolem," řekl Daniel Barták. 

Náklady na realizaci nového Dohledového a poplachového přijímacího centra DP hl. m. Prahy vyšly téměř na 12 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu