• Načítám...
>

Praha zajistila likvidaci injekčních stříkaček

  • 10. prosince 2018,
  • 18:39,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Praha zajistila sběr a likvidaci injekčních stříkaček po narkomanech na další tři roky. Nově navíc bude box na infekční odpad v každém autě Městské policie. Ta takovou novinku vítá.

Reklama

Karlovo náměstí, 15:00 odpoledne. Strážníci Městské policie tady sbírají použité stříkačky narkomanů. Podle mluvčího pražských strážníků Jana Čiháka je to každodenní realita.

"Nejčastěji se jedná o vytipované parky jako je Karlovo náměstí, případně některé stanice metra, zvláště přestupní stanice, kde je větší koncentrace osob. Tam strážníci tento materiál nacházejí a v podstatě se zaměřujeme na tuto problematiku jak v rámci běžného výkonu služby, tak v rámci specializovaných akcí, jako je např. akce Jehla," řekl Jan Čihák, tiskový mluvčí Městské policie hl. m. Prahy. 

Nebezpečný odpad strážníci ukládají do pevnostěnných a uzavíratelných sběrných boxů. Ten následně odvážejí do sběrného místa, kde odpad převezmou specialisté a kde strážníci dostanou nové sběrné boxy. Právě tuto službu nyní hlavní město zajistilo na další 3 roky. Nově navíc bude box na infekční odpad v každém autě Městské policie. 

"Městští policisté těmito boxy disponovali už dříve. Používali je např. u akcí Jehla. Nyní jimi bude vybaveno každé vozidlo. Tato smlouva je prodloužena na další 3 roky," řekl Tadeáš Provazník, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy. 

"Městská policie pochopitelně vítá snahu hlavního města Prahy k tomu, že zajistilo firmu, která bude tento materiál likvidovat, na další 3 roky," řekl Jan Čihák. 

Službu na likvidaci nebezpečného odpadu bude nyní provozovat společnost EKOM. Hlavní město Prahu to vyjde na zhruba 200 tisíc korun bez daně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu