• Načítám...
>

Poprvé se sešel Kontrolní výbor zastupitelstva

  • 11. prosince 2018,
  • 12:43,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Výbor, který řídí opoziční zastupitelé a jehož hlavním úkolem je kontrola a dodržování právních předpisů. To je Kontrolní výbor. Na jeho prvním setkání, v novém složení, byly na programu nedořešené podněty z minulého volebního období a také dvě petice.

Reklama

Výbor Zastupitelstva hl. m. Prahy, jehož úkolem je kontrola a plnění usnesení zastupitelstva a dodržování právních předpisů. To je Kontrolní výbor. Tento je jediným výborem, který zpravidla vedou opoziční strany. 

"Jakýkoliv proces, který je nemravný nebo chybný, na ten my v tomto momentě okamžitě reagujeme a upozorňujeme na to, že tady dělá rada nebo zastupitelstvo chybu a žádáme je o nápravu," řekla Jaroslava Janderová, předsedkyně Kontrolního výboru ZHMP. 

Právě právnička Jaroslava Janderová z ODS bude už podruhé předsedkyní výboru. Místopředsedou pak bude zástupce hnutí ANO Ondřej Prokop. Ten důležitost tohoto výboru potvrzuje. 

"Můžeme si sem volat jednotlivé politiky, radní, primátora i úředníky a můžeme se dívat na různá usnesení, jestli jsou v pořádku v rámci zákona," řekl Ondřej Prokop, místopředseda Kontrolního výboru ZHMP.

Na začátku prvního setkání Kontrolního výboru seznámila předsedkyně všechny členy s obsahem a objemem předpokládané práce. Pak už se přešlo k řešení problémů.

"Je tady minimálně 20 nedořešených podnětů a na programu jsou i 2 petice, které minulá politická reprezentace odsouvala. Já jsem povinna je znovu předložit," řekla Jaroslava Janderová. 

První petice byla k parkovišti Klánovický les a ta druhá, která vzbudila velké emoce i díky přítomnosti petentů, se týkala Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí. Obě petice by se měly dostat na Zastupitelstvo hl. m. Prahy v průběhu příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu