• Načítám...
>

Klánovice a Koloděje spojila cyklostezka

  • 11. prosince 2018,
  • 15:24,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Cyklisté z Klánovic a Koloděj se mohou těšit z nové cyklostezky, která spojí tyto dvě městské části. Výstavba 750 metrů dlouhé komunikace vyšla na více než 15 milionů korun.

Reklama

TSK hl. m. Prahy otevřela další cyklostezku. Úsek dlouhý 765 metrů spojuje Klánovice a Koloděje. 

"Je to zpevněný povrch na bývalé stezce, která byla pouze vyšlapanou polní pěšinou. Jedná se o cyklostezku smíšenou, kde je nejen pohyb cyklistů ale i chodců. Stezka je široká 3 metry a navíc má 1,5 metru po stranách, kde mohou jezdit koně," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy. 

Stezka byla hotová ve velmi krátkém čase především díky spolupráci MČ Koloděje a Praha 21.

"My bychom chtěli velmi poděkovat za příkladnou spolupráci, chtěli bychom poděkovat za tu příležitost podílet se na této cyklostezce a rádi bychom popřáli všem sportovcům a sportovkyním, ale i pěším, aby si bezpečně a v radosti užili tuto novou cyklostezku," řekla Tereza Mitošinková, tisková mluvčí firmy Skanska. 

Budování dalších cyklostezek v okolí bude pokračovat i v příštím roce. Místní obyvatelé se dočkají zahájení první etapy trasy, která propojí Koloděje a Dubeč.

"Bude to podobné jako cyklostezka Blatovská s využitím takové historické polní cesty, kterou bychom zrekonstruovali. V současné době je neprůchozí," řekla Angela Morávková, starostka MČ Praha - Koloděje.

Nových cyklostezek se dočkají také obyvatelé Prahy 21.

"Jeden z úseků by měl být spojnice z Újezdu do Květnice. Je to v území Sídliště Rohožník, kde je stará panelová cesta, která v tuto chvíli už nevyhovuje," řekl Milan Samec, starosta MČ Praha 21.

Další cyklostezka bude vybudována také napříč Újezdem směrem až ke klánovickému nádraží.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu