• Načítám...
>

Výbor pro dopravu si stanovil priority

  • 11. prosince 2018,
  • 18:00,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Na pražském magistrátu se sešel v novém složení i Výbor pro dopravu. Na programu jednání bylo 5 bodů. Mezi nejdůležitějšími byla zimní údržba komunikací, odkoupení pozemků v Troji, které budou součástí protipovodňového opatření, a zadání zakázky na výstavbu Dvoreckého mostu.

Reklama

Na pražském magistrátu se sešel v novém složení i Výbor pro dopravu. Na programu jednání bylo 5 bodů. Mezi nejdůležitějšími byla zimní údržba komunikací, odkoupení pozemků v Troji, které jsou součástí protipovodňového opatření a zadání zakázky na výstavbu Dvoreckého mostu.

"Doporučíme na zastupitelstvu usnesení k tomu, abychom zadali zakázku na Dvorecký most, což je po dlouhé době přemostění Vltavy v oblasti mezi Prahou 4 a Prahou 5," řekl Pavel Richter, předseda Výboru pro dopravu ZHMP.

Jedenáctičlenný výbor, který slouží jako poradní orgán Zastupitelstva hl. m. Prahy, se chce v příštích setkáních zaměřit na další velké projekty, jako je např. stavba metra D nebo dostavba městského okruhu. Podle opozice ale nebude jednoduché najít u tohoto bodu společnou shodu.

"Z mediálních prohlášení pana primátora jsem pochopil, že nepočítá s vykupováním pozemků na městský okruh, což si myslím, že by bylo špatně a tam bychom se určitě neshodli, protože v minulosti bylo uzavřeno memorandum mezi hlavním městem a ŘSD o tom, že hlavní město bude vykupovat pozemky," řekl David Vodrážka, člen Výboru pro dopravu ZHMP. 

Velkým tématem bude taktéž dokončení Pražského okruhu. 

"Což je investice, kterou řeší ŘSD, tedy stát. Nicméně Praha je podstatným hráčem v tomto projektu, takže k tomu určitě budou i v budoucnu nějaké diskuze, budeme dělat kroky, které by měly vést k realizovatelnosti těchto akcí," řekl Pavel Richter.

Zasedání Výboru pro dopravu jsou veřejná a budou probíhat jednou měsíčně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu