• Načítám...
>

Pavel Kožíšek učí diváky kouzlit

  • 12. prosince 2018,
  • 19:08,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Nejrůznější kouzla a triky si mohou děti i dospělí vyzkoušet v divadle kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích u Prahy. Kromě interaktivních vystoupení mohou zájemci navštívit labyrint.

Reklama

Když známý a slavný český kouzelník Pavel Kožíšek oznámil, že založí v Líbeznici u Prahy své divadlo, málokdo očekával, že bude úspěšně působit přes 15 let. V současné době dojíždějí na představení školy z celé ČR. 

"Hrajeme 4 různá dětská představení. Potom tady máme velkou show, která je určená pro dospělé a pro větší děti. To se jmenuje Magická esa, kde třeba prostupuji vrtulí nebezpečného ventilátoru nebo tam lidi střílím z děla," řekl Pavel Kožíšek, kouzelník. 

Během interaktivního představení se děti naučí i jednoduchá kouzla. 

"My tady děti vlastně motivujeme k tomu, aby s námi hrály, čarovaly, křičely, dupaly," řekl Pavel Kožíšek.

Velkým vzorem Pavla Kožíška byl slavný kouzelník a mistr úniků Harry Houdini. Právě jemu vytvořil Pavel Kožíšek síň slávy, která představuje jeho největší úspěchy.

"Tady je spousta obrázků a plakátů z jeho legendárních úniků, protože byl nejslavnější kouzelník všech dob. Máme tady kouzelnickou hůlku, na kterou když si sáhnete, údajně se vám splní tajné přání, tak to můžete zkusit," řekl Pavel Kožíšek.

Ty z vás, kteří mají rádi optické klamy a iluze, určitě nadchne muzeum kouzel, které se nachází v přízemí divadla. Najdete tady např. levitující stůl nebo antigravitační místnost, kde můžete lézt po stropě místnosti jako pavoučí muž. Nechybí zde ani síně smíchu, tedy místnost se zahnutými zrcadly, které z vás v okamžiku udělají trpaslíka nebo legračního tlouštíka. Nově je pro návštěvníky otevřen zrcadlový labyrint, ze kterého není vůbec jednoduché najít cestu ven.

"Máme, pro představu, asi dvakrát více zrcadel, než slavnější Petřínské bludiště," řekl Pavel Kožíšek.

Divadlo kouzel Pavla Kožíška také pravidelně organizuje pro začínající a nadšené kouzelníky letní tábory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu