• Načítám...
>

Vlaky na lince metra C projdou úpravami

  • 12. prosince 2018,
  • 20:05,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Vlaky na lince metra C se v příštím roce dočkají změn v podobě nových plastových sedadel. Renovace je součástí generálních oprav, kterými projde přes 50 vlakových souprav.

Reklama

Vlaky, jezdící na trase linky metra C, čeká velký servisní zásah. Ten zaručí, že více než 50 souprav bude moci jezdit pod zemí dalších 15 let. Cestujícím tato renovace přinese nové plastové sedačky a led osvětlení. 

"Jedná se tedy o smlouvu, která byla v těchto dnech uzavřena se společností Siemens Mobility. Kromě plného servisu pro soupravy metra M1 zahrnuje i právě generální opravu N7 a ta spočívá i ve výměně těch čalouněných sedaček za plastové a ve výměně na led osvětlení," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Průběh renovace vlaku metra se nijak zásadně nedotkne ani cestujících, ani provozu samotné linky C. 

"Pro cestující to nebude znamenat žádné omezení. Vše bude probíhat v Depu Kačerov a vše bude postupně firma Siemens opravovat. První práce by měli zahájit v roce 2019," řekla Aneta Řehková.

Soupravy, kterých se zásah týká, jezdí od roku 2000 a jsou přibližně v polovině své životnosti. Renovace by se v budoucnu mohly dočkat také vlaky jezdící na zbylých dvou trasách metra.

"Linky A a B jsou obstarávány firmou Škoda Transportation, kde se ta smlouva také bude teprve řešit," řekla Aneta Řehková. 

Za správu celkem 53 souprav linky metra C zaplatí DP ročně 500 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu