• Načítám...
>

Zasedl Výbor pro zdravotnictví a sport

  • 14. prosince 2018,
  • 22:28,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Na magistrátu se sešel další z výborů, tentokrát ten, který má nebývalé široké působiště. Má totiž v gesci jak zdravotnictví, tak i sport. Hned na prvním jednání se hovořilo o penězích pro pražské pohotovosti nebo o grantech pro sport.

Reklama

Zdravotnictví, sport a volný čas. Tak přesně těmto tématům se věnuje jeden z šestnácti magistrátních výborů. Tento výbor vede zástupce spojených sil pro Prahu Miloš Růžička.

"Bylo to první zasedání, takže velmi důležité bylo se seznámit se všemi členy a pochopit jejich očekávání a trochu vytušit, jakým způsobem si budou přát spolupracovat," řekl Miloš Růžička, předseda Výboru pro zdravotnictví a sport ZHMP.

Na první jednání dorazilo sedm z jedenácti členů výboru a hned na úvodním zasedání bylo co řešit.

"Rozdělení na opoziční a koaliční zastupitele tady nefunguje, čili ta témata jsou společná, my dáváme doporučení zastupitelstvu, jak přistupovat k některým tiskům, projednáváme tady řadu tisků, které jsou zejména ve zdravotním výboru, takové základní, dnes jsme měli projednávání lékařské pohotovostní služby a jejího financování, kde skutečně nejsou žádné rozdíly mezi opozicí a koalicí," řekl Petr Fifka, člen Výboru pro zdravotnictví a sport ZHMP.

Na doporučení výboru tak pošle Praha na lékařskou pohotovostní službu více jak 22 milionů korun. Výbor se věnoval i sportu, a to především dotacím.

"My jsme řešili nějakých 300 milionů, které by měly být deponovány z rozpočtu hl. m. Prahy prostřednictvím grantových řízení do oblasti sportu, čili sportovním - tělovýchovným organizacím," řekl Miloš Růžička.

Členové výboru věnovali také čas třeba dotacím na zdravotnické přístroje pro pohotovostní zařízení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu