• Načítám...
>

Ve stanicích Muzeum a Florenc zazněly koledy

  • 14. prosince 2018,
  • 23:32,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Ne každý den mají cestující možnost se na chvíli zastavit a zároveň si zazpívat vánoční písně se sborem ve stanici metra. Takovou možnost měli Pražané během čtvrtečního odpoledne ve vestibulech stanic Florenc a Muzeum. Podmračené tváře záhy vystřídaly úsměvy a dobrá nálada.

Reklama

Vánoční ladění v metru se už stalo tradiční událostí, kterou už několik let organizuje pražský DP. Ve stanici Florenc na lince C zazpíval cestujícím například slavný Kühnův dětský sbor, který běžně koncertuje po celém světě. Ten si pro své publikum připravil klasické koledy v netradičním podání.

"My jsme si připravili repertoár klasických vánočních koled, některé děti je zpívají už ve dvojhlase, což je pro tuto věkovou kategorii docela neobvyklé a některé doprovodí i hrou na bicí nástroje," řekla Karolína Řepová, sbormistryně, Kühnův dětský sbor.

Svůj neméně zajímavý repertoár představil i dětský pěvecký sbor Klíček z Prahy 13, který tento rok slaví 20 let svého úspěšného působení.

"Snažíme se vybírat koledy méně známé a potom na závěr vždy rádi zpíváme společně s obecenstvem i koledy známé," řekla Alena Panochová, sbormistryně DPS Klíček.

Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Podmračené tváře cestujících se brzy proměnily v úsměv a dobrou náladu.

anketa

A jak vnímají atmosféru samotní protagonisté?

"Děti se vždy těší a jsou tu náhodní lidé, kteří nás vidí a když potom slyšíme, že se nám to povedlo, tak to člověka potěší," řekla Alena Panochová.

"Je to moc fajn, protože se na nás podívají i ti, kteří by normálně na sborový koncert nepřišli," řekla Karolína Řepová.

Divákům se představily i další zajímavé pěvecké sbory - například Camerata či sbor pražského Dopravního podniku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu