• Načítám...
>

Klub Radotín pomáhá dětem z Prahy 16

  • 21. prosince 2018,
  • 1:23,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Už několik let v pražském Radotíně funguje sociální poradenství pro děti a mládež. Ti si sem chodí pro rady v nepříjemných situacích, které čas od času potkají každého. Zdejší pracovnice těmto mladým lidem pomáhají tyto nelehké úseky života zvládat a poskytují jim oporu v době, která pro ně do budoucna může být klíčová.

Reklama

V nenápadném vchodu vedle školní jídelny v Loučanské ulici sídlí Klub Radotín. Ten slouží dětem a mládeži od 12 do 19 let jako sociální poradna. Zdejší pracovnice tu svým klientům v dobách nepřízně pomáhají řešit jejich mnohdy složité situace.

"Když to jsou mladší klienti, tak je to ohledně vztahu s vrstevníky, konflikty ve škole, konflikty ve vztahu k autoritám, někdy to bývají i těžké situace, které prožívají doma, rozvody, konflikty se sourozenci. Když to jsou starší klienti, tak to často bývá poradenství ohledně výběru střední školy, přihlášky, brigády," řekla Barbora Hurtišová, sociální pracovnice.

"Tady jsou lidé, za kterými ráda chodím a ráda se s nimi bavím. Vždy, když mám nějaké problémy, tak mi pomohou," řekla Kateřina Vlčková, klientka.

Vedle poradenství ale klub nabízí také volnočasové aktivity.

"Máme hodně i sportovních potřeb, takže si mohou zapůjčit kola, longboardy, skejty, helmy, blízko je skatepark, takže to tady funguje. Počítač k domácím úlohám je též veliká výhra, šipky, fotbálek, společenské aktivity," řekla Barbora Hurtišová.

"Když doma nemám co dělat, tak jdu sem, mohu si tady promluvit s někým o něčem, hraji fotbálek," řekl Martin Burianský, klient.

"Můžeme hrát různé hry, můžeme si s nimi povídat o čemkoliv, můžeme si tady cokoliv upéct, jsou tady i dny, kdy se tady spí, děláme výlety, prakticky se tady dá dělat vše, když se s nimi domluvíme," řekla Kateřina Vlčková, klientka.

Do klubu Radotín dochází pravidelně kolem 70 dětí a mladých lidí. Dveře organizace se pravidelně otevírají vždy po poledni a zavírají se s příchodem večera. Vítáni jsou všichni ve věku od 12 do 19 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu