• Načítám...
>

SOŠ logistických služeb je škola s tradicí

  • 4. ledna 2019,
  • 18:32,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Kdo by si myslel, že logistika je jen o nákladní dopravě, mýlil by se. Logistiku nebo také plánování a řízení dělá nejspíš denně každý z nás. Kdo by se ale v oboru chtěl angažovat na profesionální úrovni, může začít třeba v Praze 9 na Střední odborné škole logistických služeb.

Reklama

Téměř sedmdesátiletou tradicí, která si klade za cíl vychovávat specialisty v oblasti plánování a řízení dopravy, logistiky a financí. Taková je SOŠ logistických služeb v Učňovské ulici v Praze 9. 

"Vzděláváme pouze v maturitních oborech v široké oblasti služeb, což jsou logistické služby, finanční služby a dopravní služby. V rámci odborného vzdělávání, které máme tady ve škole, spolupracujeme s firmami, máme odborné programy, kterými se snažíme studentům přiblížit to reálné prostředí," řekla Jana Dušejovská, ředitelka SOŠ logistických služeb.

"Tady se nacházíme v počítačové učebně. Zde se učíme přepravní praxe. V přepravních praxích se většinou učí ohledně železniční dopravy, silniční dopravy, MHD, placení mýtného," řekl Vlastimil Petrášek, student. 

Odborné praxe pod vedením profesionálů škola zajišťuje ve všech nabízených oborech. Díky spolupráci mezi školou a skutečnými společnostmi se studenti učí pracovat v reálných programech. Jeden takový škole poskytuje i její největší partner - Česká pošta. 

"Děti tady zpracovávají tiskopisy, takže se učí správně vyplňovat aby tam nic nechybělo. Je to důležité proto, aby klientovi dokázaly, hned jakmile přijdou do práce, poradit a uměly se orientovat v bankovních a finančních věcech," řekla Lenka Mandová, učitelka odborných předmětů. 

Vedle teoretického vzdělávání poskytuje praktická výuka studentům představu o náplni práce jejich budoucího povolání. Vedení školy si ale uvědomuje i důležitost zkušeností ze zahraničí. 

"Proto našim studentům umožňujeme odborné stáže v zahraničí v rámci projektu Erasmus+. Dále pořádáme řadu odborných exkurzí, zahraničních zájezdů, které bývají dotované z fondu hl. m. Prahy. Studenti také mají možnost navštívit naši partnerskou školu v zahraničí," řekl Milan Jiruš, zástupce ředitelky školy.

Jedním z hlavních cílů studia je osvojit si schopnost aktivní komunikace, která je pro práci v logistice klíčová. 

"Logistika, česky řečeno, je vlastně plánování a řízení. Je to plánování a řízení toku zboží, informací, peněz z bodu A do bodu B. A za předpokladu 5 věcí, které jsou důležité. Abychom převezli třeba to zboží na správné místo, ve správném množství, za správné peníze a ve správnou dobu. A na konci aby stál spokojený zákazník," řekla Darja Žabová, učitelka odborných předmětů. 

O kvalitách školy svědčí i zodpovědnost zdejších studentů, kteří si díky důrazu na praktickou část výuky dokážou představit svou budoucnost v oboru. 

anketa

Škola také klade důraz na výuku cizích jazyků. Studenti si mohou vybrat z angličtiny, němčiny, francouzštiny nebo ruštiny. V rámci výuky pak jednou týdně konverzují s rodilým mluvčím. Výhodou je také kurz autoškoly, který v rámci praktické přípravy mohou zdejší studenti absolvovat. Škola tak ve svých oborech vychovává ale i vzdělává zodpovědné profesionály.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu