• Načítám...
>

Děti se učí skládat elektronickou hudbu

  • 8. ledna 2019,
  • 16:57,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pokud nemáte pro svou ratolest ještě vybraný vhodný kroužek, v následující reportáži vám představíme kurz, který skloubí práci na počítači s hudebním vzděláním. Pražský institut hudby totiž i letos pořádá kurzy tvorby elektronické muziky. Ty jsou přístupné dětem od 10 let.

Reklama

Naučit se skládat hudbu na počítači mohou zájemci od 10 let, kteří se zúčastní kurzu Hudební skladba pro děti. Ten funguje již 7. rokem a jeho dveře jsou otevřeny všem, co mají chuť se pomocí moderních technologií naučit tvořit muziku. Kurzy probíhají jednou týdně vždy 2-2,5 hodiny a po roce by absolventi měli umět složit skladbu.

"Chceme udělat píseň a to se vždy podařilo. Je jedno, co je to za hudbu, musí mít vývoj - začátek, nějaký střed, vyvrcholení a konec. Oni pochopí strukturu, z čeho se ta hudba vytváří, jak se dělají beaty, jak se dělá doprovod, melodie, to se naučí během roku," řekl Jaroslav Raušer, lektor.

"Nejvíce mě na tom baví to, že na začátku není nic a po měsíci už je toho hodně. Potom to i dobře zní," řekl Milan Tuček, účastník kurzu.

Mladé začínající hudebníky podporuje pražská Základní škola Korunovační, v jejíž budově se kurzy vyučují.

"Možná ta motivace z mojí strany je trošku jiná v tom, že jsem se k muzice dostával velmi složitě, sám jsem se učil na kontrabas a chodil jsem do lidové školy na trubku a k té elektronické muzice jsem se dostal velmi pracně a sám, takže když jsem se dozvěděl o možnosti spolupracovat s lidmi, kteří jsou profesionálové a mohli by dát něco klukům do života, tak jsem byl nadšený," řekl Tomáš Komrska, ředitel ZŠ Korunovační.

Kapacita kurzů je omezená a tak se každé hodiny účastní pouze několik dětí. To zaručuje individuální přístup ke každému z nich. Do kurzu se může přihlásit každý a to prostřednictvím webových stránek institutu hudby. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu