• Načítám...
>

Městská knihovna nabízí stovky e-knih

  • 9. ledna 2019,
  • 14:00,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Městská knihovna v Praze připravuje řadu novinek. Jednou z nich jsou i nově vydané elektronické knihy. Ty si může na stránkách stáhnout zdarma kdokoliv a to i bez registrace. Nejoblíbenější z takzvaných e-knih jsou tituly povinné četby.

Reklama

Městská knihovna v Praze. To nejsou jen stovky tisíc knih a časopisů ale třeba i elektronické tituly. 

"Městská knihovna v Praze e-knihy vydává, protože my jsme vydavatelem e-knih. Vydává je už v podstatě 10 let. První bylo v roce 2009 souborné kompletní dílo Karla Čapka, které vloni prošlo i reedicí. My e-knihy nepůjčujeme, máme je k dispozici v on-line katalogu, lidé si je mohou stáhnout v různých formátech," řekla Lenka Hanzlíková, tisková mluvčí Městské knihovny v Praze. 

S naší kamerou jsme zavítali na oddělení digitalizace, kde celý proces probíhá.

"Pokud nemáme jinou možnost, tak ten text získáváme z tištěné předlohy skenováním a poté text prochází editací, kolací, korekturou a následně probíhá ta sazba samotná," řekla Aneta Nejezchlebová.

s vedoucí oddělení digitalizace. A tak si na stránkách knihovny můžete zdarma stáhnout např. českou klasiku. A jaké titul jsou ty nejoblíbenější? 

"To je právě Karel Čapek a další autoři a tituly z tzv. doporučené školní četby. Třeba Povídky malostranské, Babička," řekla Lenka Hanzlíková.

"Připravujeme také nějaké čtení pro lidi, kteří už do školy nechodí. Např. tituly od Michala Viewegha - Účastníci zájezdu, což je oblíbená beletrie. Také připravujeme literaturu pro děti a mládež, teď např. Andersenovy pohádky," řekla Aneta Nejezchlebová. 

Ale přibudou i další tituly. Třeba od Lenky Reinerové, Ivana Wernische, Karla Šiktance nebo Jaroslava Seiferta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu