• Načítám...
>

Vybít energii můžete v ringu

  • 10. ledna 2019,
  • 14:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Kickbox či thajský box. Bojové sporty, kterým se dříve věnovali pouze profesionálové. Dnes je tomu jinak. S oblibou je v dnešní době provozuje široká veřejnost. A důvod? Je to ideální způsob jak vybít přebytečnou energii.

Reklama

Box, ať už jde třeba o kickbox nebo thajský box, vyhledává stále více lidí. Věnují se mu nejen dospělí ale i děti a oblíbený je i mezi ženami. Všechny věkové kategorie trénuje i několikanásobný mistr světa v kickboxu a profiboxu, který je známý pod přezdívkou Tolja.

"Máme tady trénink dětí. Po tréninku mi přijdou kickboxeři, moji závodníci i amatéři. Pak mám ještě trénink pouze pro ženy, kde učíme také kickbox, akorát nemlátíme do sebe ale do pytlů," řekl Anatoli Hunanyan, trenér. 

Délka každého tréninku se liší podle věkové kategorie. Dětský je o několik desítek minut kratší, než trénink dospělých. 

"Ten dětský trvá hodinu, jinak by se tady unudily. Je to náročnější pro ty děti, protože musíte zkoordinovat jejich pozornost. Co se týče našeho tréninku, trvá to hodinu a půl. Náročnost je podle gusta každého. Kdo chce makat, maká, kdo se chce flákat, ten se fláká. Ale dá se to pohlídat," řekl Anatoli Hunanyan.

Důvodů, proč začít s boxováním, je mnoho. Někdo se chce naučit sebeobraně, druhého zase k tomuto sportu přivedli třeba rodiče. 

anketa

Začít s bojovými sporty může prakticky každý, kdo chce ze sebe vybít energii. Stačí mít pouze chuť naučit se něco nového.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu