• Načítám...
>

Turisté se prošli zimní Prahou

  • 14. ledna 2019,
  • 19:41,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

V neděli dopoledne se na náměstí v Kobylisích sešli příznivci turistiky. Právě tady totiž startoval pochod zimní Prahou, který má tradici už 21 let. Zimní okruh je součástí cyklu pochodů s názvem Prahou turistickou.

"Dnešní pochod má asi 13 kilometrů, jde přes Bohnice k Vltavě do Zámků, kousek po Planetární stezce a Drahaňskou roklí a přes Chabry se zase vrací do Kobylis. Je to tradiční akce, máme připraveno 400 popisů a diplomů a doufáme, že nám to bude stačit," řekl Ivan Press, předseda KČT Kobylisy. 

Akce se zúčastnili také lidé zdaleka, např. z Plzně, z Brna nebo dokonce z Hané. Jednotlivé buňky Klubu českých turistů se podporují a tak přijelo např. také 18 členů z klubu v Říčanech. 

anketa

Akce se mohl zúčastnit každý, kdo má rád dlouhou chůzi. Vloni prošlo startem na 400 lidí a letos byl hned od začátku akce také velký zájem. Organizátoři proto připravili na 400 vytištěných popisů trasy. Ty získali účastníci po zaplacení symbolického poplatku. Pak už mohli sami nebo ve skupinkách vyrazit na tůru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu