• Načítám...
>

ZŠ v Čakovicích bude spolupracovat s ČVUT

  • 14. ledna 2019,
  • 20:09,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Základní škola Edvarda Beneše v Čakovicích se stala první partnerskou školou Českého vysokého učení technického. Memorandum o spolupráci podepsali ředitel školy a rektor ČVUT za přítomnosti vedení Prahy. Obě instituce si od spolupráce slibují realizaci zajímavých projektů.

Reklama

ZŠ Edvarda Beneše v Čakovicích je první oficiální partnerskou školou, se kterou se rozhodla spolupracovat pražská ČVUT. Rektor vysoké školy přijel do Čakovic podepsat memorandum o spolupráci, od které si slibuje mnohé.

"Bude spočívat na několika pilířích. Jedním z nich bude účast našich studentů při vedení kroužku, druhým bude pořádání exkurzí pro studenty i pro pedagogy na pracovišti ČVUT. Dále bychom chtěli podporovat pedagogy ZŠ v tom, aby se dostali k těm nejpokročilejším technologiím a stavu vědy, který my rozvíjíme, aby o tom mohli informovat studenty, zapalovat jejich zájem," řekl Vojtěch Petráček, rektor ČVUT.

Čakovická ZŠ má už teď připraveno mnoho projektů, na kterých by ráda s ČVUT spolupracovala nebo je alespoň konzultovala. 

"Slibuji si intenzivní spolupráci v rozvoji edukačních technologií a jejich využívání, rád bych posunul některé projekty, které jsme už s ČVUT začali dělat a podpořil třeba možnosti výzkumu studentů ČVUT. Věřím, že spolupráce bude pro obě instituce velmi přínosná a skutečně se na ni těším. S ČVUT budeme spolupracovat na rozvoji hydroponické farmy, kterou budeme už v tomto školním roce v nějaké fázi otevírat," řekl Martin Střelec, ředitel ZŠ E. Beneše, Čakovice.

"Vysoké školství má rozhodně dobrý zvuk i ve světě. Já jsem proto rád, že naše vysoké školy se chtějí podělit o své know-how až do úrovně ZŠ. Tuto aktivitu za město jednoznačně vítám," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy. 

Podle vedení ČVUT je dobré probouzet zájem o technické obory už od dětí školního věku. Měly by totiž co nejdříve pochopit, proč je dobré zvládat matematiku, fyziku a kde mohou tyto předměty později použít.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu